fbpx
19/06/2024
Solidaritat

Les vides negres importen

Maricarmen Moya
Regidora de Mollet en Comú

El divendres 1 de juliol a Mollet com a moltes ciutats i pobles de Catalunya van haver-hi convocatòries unitàries contra la mort a les fronteres i en concret la massacre a Melilla.

La convocatòria a la nostra ciutat impulsada per Mollet Acull amb el suport de quasi 30 entitats socials i polítiques són l’expressió de la solidaritat amb la comunitat subsahariana que aspirant també com éssers humans a una vida millor.

Les imatges a la tanca a la frontera entre Nador i la ciutat autònoma de Melilla van ser esfereïdores, degut a l’ús desproporcionat de la forca per part dels cossos policials marroquis i espanyols que va provocar la mort d’ almenys 37 persones.

La ciutadania no podem mirar capa un altre costat, les vides negres també importen. Per això des de Mollet en Comú volem condemnar la violència dels cossos policials i la política il·legal de devolució en calent.

Cal que les institucions europees i el Govern de l’Estat protegeixin i garanteixin els drets humans i la vida de les persones que decideix immigrar, habilitant vies legals i segures per arribar a territori europeu.

Cal emplaçar al Govern de l’Estat a obrir un investigació per aclarir els fets ocorreguts i derivar responsabilitats polítiques i penals als responsables de la tragèdia, acompanyat a que el President del govern espanyol retiri les seves declaracions realitzades elogiant la tasca repressiva de la policia.

Per acabar, cal una política migratòria que reconegui les imprescindibles aportacions de la ciutadania immigrada a l’estabilitat demogràfica i al creixement del mercat laboral al nostre país i desenvolupar polítiques d’acollida i inclusió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *