fbpx
19/06/2024
Mobilitat i Territori

La mobilitat en el segle XXI

Un dels canvis més importants que s’estan produint i que s’han de produir a la nostra societat en aquest segle XXI és el de la mobilitat. L’emergència climàtica ens aboca i obliga sense cap mena de dubte a canviar el paradigma de la mobilitat, i la nostra ciutat no en pot quedar al marge.

Ara mateix a Mollet hi ha en marxa un instrument com és el nou PMUS (Pla Mobilitat Urbana Sostenible) que pot i ha de posar les condicions i accions per tenir una ciutat menys contaminada, més segura, més neta, més amable, més equitativa, més saludable. Perquè aquest nou PMUS sigui de mirada àmplia ha de ser elaborat amb la major participació possible d’entitats i ciutadania.

Per a Mollet en Comú el model de mobilitat és clar, ha d’apostar per l’increment de la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic i canviar el model de desplaçaments amb el vehicle privat. Per fer possible aquest model el nou PMUS ha d’incloure accions concretes com dotar de més carrils bici ben connectats en tota la ciutat, promoure la creació de places d’aparcament segur de bicicletes, millorar l’accessibilitat i confort de voreres i espais per a vianants, revisar els recorreguts de les línies urbanes de bus dins la ciutat, estudiar la regulació específica zonificada de la distribució urbana de mercaderies i actuar intensivament sobre els punts de risc d’accidents de trànsit a la ciutat. Aquestes són només algunes de les actuacions que s’han d’efectuar per millorar la mobilitat a la ciutat.    

En definitiva el nou PMUS ha de ser ambiciós per tal d’avançar en un model sostenible de mobilitat, posant els mitjans de transport col·lectius i menys contaminants per davant del model actual que incideix negativament en la salut de les persones i del medi ambient.

Aquest article va sortir publicat al Butlletí municipal Quatre Cantos de juny 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *