fbpx
22/05/2024
Solidaritat

MOLLET EN COMÚ PROPOSA UNA MOCIÓ EN SOLIDARITAT AMB L’ACTIVISTA SAHRAUÍ SULTANA JAYA

La moció presentada pels comuns ha estat finalment consensuada i acordada com una declaració conjunta de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mollet.

La situació a les zones ocupades del Sàhara Occidental s’està agreujant dia a dia. En una situació actual de guerra i conflicte enquistat, els civils sahrauís pateixen la repressió de les autoritats ocupants marroquines.

Un dels casos més coneguts és el de l’activista Sultana Jaya que porta sota arrest domiciliari més de tres-cents dies patint maltractaments físics i psicològics. La Sultana simbolitza una situació generalitzada que pateix el poble sahrauí des que la descolonització per part d’Espanya que va deixar el Sàhara Occidental en una total inseguretat jurídica internacional i exposant al seu poble als anhels annexionistes del Marroc. Una situació i un drama humanitari que perdura ja per gairebé quaranta anys.

En aquest context aquesta moció s’emmarca en una campanya de solidaritat amb el poble sahrauí impulsada per entitats de tot l’estat espanyol que defensen aquesta causa. La moció reclama la implicació del govern d’Espanya davant la comunitat internacional per tal que es protegeixi la llibertat, els drets polítics i la integritat física de la Sultana i la seva família com a símbols del conjunt del poble sahrauí.

La moció ha estat acceptada i consensuada pel conjunt de grups municipals de l’Ajuntament de Mollet i finalment es recolzarà com a declaració institucional de la Junta de Portaveus.

Aquí teniu el text finalment aprovat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *