fbpx
12/07/2024
Catalunya en ComúPoliticaSanitat

Els Comuns del Vallès Oriental assenyalen el desmantellament de l’Atenció Primària pel rebrot de Covid19

Catalunya en Comú denuncia que els CAPs estan col·lapsats i sense recursos per culpa de les retallades del Govern de la Generalitat

Catalunya en Comú al Vallès Oriental critica que el Govern de la Generalitat no estigui invertint en els Centres d’Atenció Primària del Vallès Oriental, que no s’estigui dotant personal ni cobrint les baixes i que es mantinguin tancats alguns centres i serveis, i considera que el col·lapse que pateix l’Atenció Primària, en un moment crític de rebrot del Covid19, és causada per les retallades ideològiques del Govern de JxC-ERC.


Des de la direcció dels Comuns s’insta la Conselleria de Salut a prendre mesures urgents de recuperació de serveis d’atenció primària, de reobertura de CAPs, de major dotació de personal i de més recursos per a l’atenció a la ciutadania, que actualment pateix un evident empitjorament de la qualitat de l’atenció, degut a la situació de desbordament que viuen els centres de primària als nostres municipis. “No acceptem que es normalitzi l’atenció telefònica, ni les llistes d’espera, ni els desplaçaments a altres ciutats per poder ser ateses, ni que un professional hagi d’atendre fins a 15 pacients per hora; volem un servei d’atenció primària digne, de qualitat i amb més professionals, perquè la primària també salva vides. Volem el 25% del pressupost de salut per a la primària”, ha dit el Portaveu dels Comuns.


Els comuns consideren “irresponsable i negligent” el desmantellament de l’atenció primària i critiquen que enmig d’una pandèmia mundial, quan Catalunya presenta les pitjors dades de contagis d’Europa, “el govern és incapaç de prendre decisions contundents a favor del sistema públic de salut i en defensa de la gent del Vallès Oriental”.


Finalment, han remarcat que “La lluita contra la Covid19 no pot servir tampoc d’excusa per oblidar tota la resta de necessitats de salut que té la població”, referint-se a les dificultats que s’estan produint, per exemple, en l’atenció amb especialitats com pediatria o ginecologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *