fbpx
18/07/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En ComúOpinióPolitica

L’actual POUM no dibuixa el Mollet que volem

Aquest passat 5 de juliol, en un ple extraordinari, el govern municipal procedia a l’aprovació inicial del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) i ho feia amb l’oposició d’un 40% del ple. Votaven a favor PSC-PODEM-C’S i Junts (15) i en contra ERC i Mollet en Comú (10).

Portem mesos en l’elaboració del POUM, de fet des de Mollet en Comú vam fer un document de suggeriments de 40 pàgines, que es pot trobar a la nostra web, que no han estat recollides convenientment.  Hi ha diversos motius pel nostre NO a aquesta aprovació inicial.

1.-Entenem que hi ha hagut manca de participació i precipitació a l’hora d’aprovar-lo. El fet que s’hagi elaborat al mig de la pandèmia o el mateix ple telemàtic i extraordinari del dia 5 ja fa pensar que hi ha masses preses. Hauria estat millor continuar el debat passat setembre amb millors condicions de presencialitat i participació per a tothom.

2.-La NO inclusió del projecte del Calderi al POUM ens sembla del tot incomprensible. El Calderí representa un 10% de la trama urbana i el 50% dels habitatges possibles a la ciutat. No pot ser elaborar un POUM que no incorpori aquest projecte i que aquest s’aprovi fora del POUM, sense el debat necessari. De nou, masses preses.

3.-L’actual estat del POUM té encara molts aspectes millorables. Manquen propostes amb relació a l’habitatge, el comerç, els equipaments, la promoció del comerç i l’economia, o en aspectes importants com la mobilitat i la inundabilitat d’algunes zones.

En definitiva l’actual POUM prefigura una ciutat amb via lliure per la construcció i activitats de tots tipus, massa densificada, sense preocupar-se per la contaminació, els espais lliures i l’ocupació de qualitat.  No és el Mollet que nosaltres volem. Encara estem a la fase de l’aprovació inicial, a la següent fase presentarem al·legacions i continuarem lluitant per un POUM millor, que representi un Mollet equilibrat, sense contaminació i amb qualitat de vida per tothom.

Aquest article va ser publicat al número de Juliol 2021 del butlleti municipal Quatre Cantons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *