fbpx
19/06/2024
EconomiaFet NacionalMollet En ComúMón del TreballPolitica

MOLLET EN COMÚ PODEM CONVIDA LA DIPUTADA AINA VIDAL PER PARLAR D’ACORDS DE GOVERN, POLÍTIQUES SOCIALS I AMNISTIA

El passat dijous 25 de gener vam  tenir a Mollet del Vallès, la diputada al Congrés dels Diputats Aina Vidal del grup Sumar En Comú Podem. Vam parlar de tres grans assumptes: l’acord de govern, les polítiques socials i la llei d’amnistia.

D’una banda, l’acord de govern amb PSOE, els 5 ministeris que encapçala la nostra formació i una valoració – que va ser positiva, d’aquests primers mesos de govern progressista.

TREBALL

Entre d’altres, va destacar un pilar fonamental: la política de Treball. En els darrers anys s’ha doblat el Salari Mínim Interprofessional, fent que s’apugi el sou a gairebé dos milions de treballador@s, la reforma laboral que ha aportat estabilitat, i seguim treballant per fer complir de debò amb la Carta Social Europea, que Espanya va signar fa anys.  

Una de les coses més rellevants que va compartir la diputada Aina Vidal és la idea i la convicció que som al govern de l’Estat, NO per fer petits canvis o ajustar alguns percentatges, sinó per fer CANVIS ESTRUCTURALS, amb vocació de permanència. Que es quedin, que siguin estables, que siguin millores de la vida de la gent, de forma  permanent.

D’això va. Va de coses sèries. Pensar la política en gran, de forma ambiciosa per aconseguir grans avenços per la gent i la seva vida diària i Futura.

La millor política social és una bona política de treball, és tenir unes condicions laborals dignes.

Sumat a això, s’han tirat endavant els coneguts decrets anticrisi, que suposen millores pel dia a dia de la ciutadania, que veu com l’increment de la inflació complica l’economia domèstica. Contenció o regulació dels IVA de certs productes, rebaixa transport públic, I també impost a les elèctriques, entre d’altres.

ELS DECRETS ANTICRISI

El decret del subsidi per desocupació, que no va ser aprovat pels vots en contra de PP,VOX, UPN i els diputats de Podemos, sortirà endavant malgrat aquest revés, deia ferma i contundent la diputada, lamentant el vot en contra dels diputats morats, que ha provocat que milers de persones no vegin incrementat el seu subsidi, o que les que l’havien de cobrar per primer cop, no hagi pogut, per ara.

LLEI D’AMNISTIA

El 3er bloc el va protagonitzar la llei d’amnistia, ara en tramitació al Congrés. Cal destacar aquí, que En Comú Podem ha estat la única força que des del principi ha apostat per Llibertat, Diàleg i Solucions. I això passa per fer que sigui la Política, l’espai i l’eina per tractar i treballar el fet nacional. Es tractava de portar als parlaments el que alguns van dur als tribunals. I malgrat es coneix que en el tràmit al Senat s’endarrerirà la seva aprovació, la diputada confia en què sortirà endavant, i Catalunya podrà tornar a centrar esforços i energia en el que toca, recuperar competitivitat, engegar projectes, inversió, recerca i avançar.

En el seu fantàstic to didàctic, clar i entenedor, posant les idees clares i remarcant que aquesta serà una legislatura molt ideològica, la diputada Aina Vidal ens va fer un repàs a la feina feta pel govern en aquests darrers mesos i tot el que vindrà, per millorar la vida de les persones. I sobretot per posar unes bases estables per un país que prosperi, que la gent tingui oportunitats, treball digne, habitatge i tot allò necessari per viure bé.

Seguirem explicant i compartint. Seguim parlant de la bona política, la que està al servei de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *