fbpx
18/07/2024
Politica

Crònica del Ple de Setembre 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid02uSREnePQo55EYpJwEV93DK2wBs5vdH1aKx72J2qRheL9JayUbEXC5bQLtESsfBFyl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166553229280641/

Bon dimecres!

Si hi teniu interès (o curiositat), aquí us deixo la crònica del 1er ple del nou curs polític, així com el quadrant amb les votacions.!

Primera sessió del nou curs polític, que com a les escoles, comencen al setembre. I de vegades això és com un pati d’escola, .. però per sort dilluns 26 no va ser el cas. De fet, el to va ser força suau (potser massa i tot). No obstant, sí que hi ha hagut elements de model que són importants i cal remarcar-ne les diferents posicions que té cada grup.

Dos dels temes que han estat presents en gairebé tots els punts, ha estat l’emergència climàtica i la mobilitat.

Respecte l’emergència climàtica, hem tractat: la proposta de Mollet i Baix Vallès Respira per lluitar per una ciutat respirable i lliure de contaminació; una proposta per garantir bones condicions laborals davant situacions climàtiques extremes; propostes per la setmana europea de la mobilitat, i de retruc en altres temes. En el quadre veureu que hi ha dues votacions. I finalment s’ha rebutjat la proposta inicial, i quedat aprovada la que incorporava tot de modificacions.

La mobilitat sostenible. Hem parlat dels trens i de la situació que patim. Aquí hi hagut una “tirada de plats” d’una banda a una altra. Acusacions al govern central i acusacions al de la Generalitat. Ha durat força estona… eren les 21h i seguia el debat.. Mentrestant, seguim sense bones connexions entre els vallesos, o sense una solució als talls per les obres de la Sagrera.
A destacar dos qüestions: l’aprovació de figures urbanístiques d’espais importants i claus de la ciutat: d’una banda, el sector de Can Prat: un pla de Millora urbana, que planteja la qualificació dels diferents espais, i pel que fa al d’ús industrial, és majoritàriament de tipus logístic. Des del nostre punt de vista, la logística no és allò que hem d’atreure com a ciutat, sinó indústria que creï ocupació i valor afegit. De l’altra banda, el Pla especial que concreta els usos i espais a l’entorn de l’hospital amb el nou edifici que albergarà la universitat d’infermeria. Aquest punt ha donat lloc a un debat necessari com és el del model de sanitat que volem. Però també ha recordat que hi havia un compromís de vetllar perquè en aquests terrenys hi anessin equipaments públics.
Les abstencions que hi ha hagut (Mollet en Comú i ERC), han estat precisament perquè no compartim aquest model, però considerem positiu l’escola d’infermeria o l’ampliació de l’hospital onco-hematològic.

I hem parlat d’inflació, de fons de contingència social, i de mesures per pal·liar la crisi econòmica i energètica. De temes que realment sentim i patim diàriament.

Com sempre, precs i preguntes al final, de les que només en transcric les fetes per Mollet en Comú.
En total, un ple de 4 hores, un tant ensopit, però amb temes no poc importants!

Seguim!

.Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *