fbpx
18/07/2024
Educació

Mollet en Comú reclama més pressupost i previsió en el manteniment de les escoles públiques de la ciutat

Fent-se ressò de les denúncies de les famílies de l’escola Can Besora, per l’estat del gimnàs escolar, es posa de nou sobre la taula un tema que ja ha estat reivindicat en el passat: el manteniment de les escoles.

És necessari un bon manteniment periòdic de les instal·lacions de les diferents escoles de Mollet. Per això, cal dotar suficientment el pressupost municipal.

Des de la formació lamenten que s’hagi hagut d’arribar a un punt insostenible, on el gimnàs es va inundar, i hi ha vidres trencats i goteres, que van degradant cada cop més les instal·lacions. No és nou, sinó que aquesta lamentable situació s’arrossega des del curs passat. Tot plegat suposa un risc per a infants, professorat i famílies, i impedeix dur a terme amb normalitat, les activitats previstes.

Aquest, és un problema que s’arrossega de fa temps, i que en ocasions no s’ha afrontat com calia, i en canvi s’han derivat responsabilitats cap al Departament d’Educació. Un exemple d’aquest fet és evidentment Can Vila, que després d’anys es va arribar aquest passat estiu, a un punt insostenible, i finalment s’estan fent obres d’urgència, però malauradament de nou provisionals.

Des de l’Ajuntament, qui ostenta la propietat de les escoles, s’ha de vetllar perquè aquestes estiguin en bones condicions per a desenvolupar el curs i les diferents activitats que s’hi realitzen al llarg de l’any.

Per a Marina Escribano “el fet que es desatenguin els manteniments i inversions fa que una actuació que d’inici podria ser senzilla i poc costosa, acabi sent una urgència que s’encareix, i que genera riscos per a les persones i inconvenients pel desenvolupament de l’activitat de l’escola”.

La quantitat de recursos econòmics destinats a manteniment de les escoles, tenint en compte les que hi ha i el nombre d’habitants Mollet, és preocupantment baix. Des de Mollet en Comú, que ja treballa en la proposta de pressupost 2023, un dels elements clau serà reclamar un increment de la partida per a manteniment de les escoles, de com a mínim un 80% respecte de l’actual.

Mollet en Comú considera que apostar per l’escola pública és també mantenir en bon estat les instal·lacions, i fins i tot, si hi ha voluntat política, cobrir la manca de personal, com són tècnics d’educació infantil i vetlladores.

Des de la formació es seguirà treballant i lluitant des de l’ajuntament, així com amb el grup parlamentari d’En Comú Podem per a que totes les escoles comptin amb els recursos suficients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *