fbpx
19/06/2024
Politica

Crònica del Ple de Novembre 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid02KjhVbjMuscn47uJ77oiAPt5DVLfCDWukj4htTJ14eqqt1FJZg48qkwHeZTVwFAFnl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166908372020641/

Com cada mes, us passo crònica del #plemollet
i també les votacions i precs i preguntes del nostre grup.
El dia 28 de novembre es va celebrar el Ple que probablement és el més important de l’any; el de PRESSUPOST. Es va aprovar amb 15 vots a favor, 4 abstencions i 4 en contra (faltaven 2 regidors), el pressupost que haurà de regir el 2023. Cal tenir en compte, que la meitat la gestionarà aquest govern, i a partir de juny, el govern que surti de les eleccions del 28 de maig de 2023.
Va ser un ple moderat, serè, tranquil. Pot ser que trobem a faltar el marro i sortides fora de to que hi havia fa uns mesos? No, la veritat és que no ho trobo a faltar.
El que deia, va haver-hi contraposició d’idees, pros i contres (excepte els grups que diuen amén a tot), es va parlar de la falta de temps per analitzar pressupost, fer propostes i negociar (han estat 17 dies), va haver-hi cert – poquet- debat i finalment es va acabar aprovant un pressupost de l’ajuntament, de 78 milions d’euros.
Diversos grups hem fet propostes, unes recollides i d’altres no, a banda de compromisos adquirits. I ara ve la 2a part de l’aprovació d’un pressupost: seguiment i compliment.
Evidentment, en aquesta mica de debat, vam dir que eren uns pressupostos d’any electoral ?? pressupost electoralista).. i això significa que de cop, es planteja fer taaantes i tantes coses i polítiques que feia anys que estaven abandonades. Això seria les ganes que aquestes actuacions tinguin un efecte en la curta memòria que acostumem a tenir, i ens quedem amb lo últim vist, i lo últim vist a Mollet, seran obres i obres, fins al maig…
Benvinguts siguin els fons econòmics que venen d’Europa (next generation), Diputació de Barcelona i la Generalitat!
perquè això és indubtable, repercutiran en positiu a la nostra ciutat.
En aquest ple van passar més coses: 2 mocions. Una d’ERC-MES i una nostra, de Mollet en Comú. La 1a era sobre un punt jove d’habitatge, que després d’una esmena a la totalitat i ¾ d’hora de debat, va ser retirada. Menció a part mereix la del nostre regidor Francisco Sancho, que va fer una brillant, amena i interessant dissertació sobre la qüestió de l’habitatge, que us convido a escoltar.
La que vam presentar nosaltres, perquè des de l’ajuntament es faciliti el vot a les persones estrangeres residents, aprovada per unanimitat. Esperem que aviat es facin aquestes accions, campanyes..
I com que els plens de pressupost s’allarguen, 4 precs i 1 pregunta van fer de tancament el Ple, que sent al voltant de les 21h, encara ens va permetre fer un beure i comentar la jugada.
Salut!

.Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *