fbpx
23/06/2024
Politica

L’estat de Mollet

Hem celebrat el Ple de l’estat de la ciutat, que no es feia des del 2014, tot i estar previst que sigui anual. I ha estat molt interessant poder fer un repàs de la ciutat, des de diferents àmbits i diferents visions.

Mollet en Comú hem començat valorant aquells elements de força: entitats i associacions que són múscul de la ciutat, que expressen causes, lluites i passions. També la solidaritat de la nostra ciutat, el voluntariat, l’esperit crític, el talent jove, el comerç local, i l’entorn, destacant Gallecs.

Però una fotografia de Mollet també ha de contemplar les seves problemàtiques i mancances, que al nostre entendre són: la falta de neteja, de manteniment dels espais públics, l’incivisme, la dificultat d’accés a l’habitatge, la manca d’aposta per la cultura, i la falta greu de polítiques globals de joventut, una participació que és puntual i d’estar per casa; la contaminació atmosfèrica; la pèrdua de teixit empresarial, la mobilitat sostenible encara pendent de ser una realitat més àmplia; uns equipaments insuficients i a la vegada infrautilitzats.

Hi ha molts plans, idees i promeses, bones intencions que s’arrosseguen des de fa anys, però que no s’executen. I mentrestant totes les esperances i projectes de futur, s’encabeixen en un únic lloc: el Calderí. Creiem que és un error com s’ha plantejat.

Com a ciutat tenim molts reptes, i per encarar-los, primer cal identificar-los bé. La justícia social n’és un prioritari. Les persones han de poder fer una vida digna, amb les necessitats bàsiques cobertes. La lluita contra el canvi climàtic, també des de Mollet. Les polítiques de joventut, amb una idea clau: els i les joves de Mollet han de poder fer un/el seu projecte de vida. L’impuls a l’escola pública, la gestió dels residus, l’accés a la cultura, dinamitzar l’economia, i l’habitatge digne, entre d’altres.

Mollet en Comú estem convençuts que podem transformar realitats i millorar la vida de la gent, si tenim una mirada crítica i inconformista, per avançar.

Aquest article va ser publicat al butlletí municipal QUATRE CANTONS de novembre 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *