fbpx
23/06/2024
EconomiaHabitatgeMedi AmbientMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PROPOSA UN PLA DE MILLORA INTEGRAL I 100 PROPOSTES MÉS, ALS PRESSUPOSTOS 2022

Els comuns han presentat al govern municipal de Mollet un document sota el títol “Mollet necessita un pla de millora integral” on desenvolupen més d’un centenar de propostes de tipus general i també barri a barri per a la millora de la ciutat. Destaquen temes com la neteja, el manteniment, la contaminació, la mobilitat però també posant l’accent en el civisme i la convivència.

La setmana passada els diferents grups de treball de Mollet en Comú enllestien un document extens, on s’enumeraven les propostes que el grup municipal va presentar divendres dia 10 al govern municipal.

Al document es reflecteixen les diferents millores generals i també barri a barri que els comuns entenen que ara mateix són prioritàries per donar-li una empenta a la ciutat. La reflexió que han fet els grups de treballs de Mollet en Comú és que, ara per ara, Mollet pateix un seriós problema de manteniment dels seus espais públics. Una mancança que detecta la ciutadania i que cal canviar radicalment. Hi ha problemes com la falta de neteja, la degradació d’alguns espais públics, els problemes de contaminació, males olors, mobilitat, etc. Els comuns també posen l’accent en el fet que cal enfortir el sentit comunitari de la ciutat, dels seus barris i de la seva gent per aconseguir una ciutat més cívica i amb bona convivència. I a més cal actuar de forma enèrgica i global, amb el que Mollet en Comú anomena un Pla de Millora Integral.

D’entre les propostes a aquests pressupostos destaquen la necessitat d’un pacte local pel civisme, la millora de la neteja i el manteniment de la via pública, la millora de la seguretat amb policies de barri i agents cívics, inversions del sector públic amb plans d’ocupació i obres pròpies, millores en polítiques d’habitatge com ara un Pla Local d’Habitatge i un Parc públic d’habitatge de lloguer, facilitar una nova residència pública per la gent gran, recuperar la llera del riu Besòs, alternatives per l’oci juvenil i d’altres.

Per a Marina Escribano, regidora i portaveu de Mollet en Comú “la gent de Mollet en Comú ha fet una bona feina amb aquestes propostes. Algunes són reivindicacions que venen de lluny, però és que el temps i la realitat ens dona la raó en allò que reivindiquem. Hem incidit i seguirem fent-ho, des de la nostra posició, aconseguint millores per a Mollet. Ara, la nostra ciutat necessita una empenta. Ha de recuperar la seva vitalitat i dinamisme i dignificar els seus espais, i això passa per aquesta voluntat de millora integral”

Els propers dies, el grup municipal de Mollet en Comú continuarà negociant amb el govern de la ciutat, per tal d’arribar a acords en la consecució d’algunes d’aquestes propostes. Amb el resultat d’aquestes negociacions, la formació celebrarà una assemblea amb totes les persones inscrites, aquest divendres 17 de desembre, en la que decidiran el seu posicionament de vot final en el ple de pressupostos que tindrà lloc el dilluns 20 de desembre.

Adjuntem document de propostes de Mollet en Comú pels Pressupostos 2022:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *