fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ DAVANT LA RENÚNCIA A L’ALCALDIA DE JOSEP MONRÀS.

Els comuns volen fer una lectura positiva del canvi a l’alcaldia de Mollet i en clau política confien en un canvi en les formes de fer política, del PSC de la ciutat, a la vegada que aposten per enfortir el seu paper d’alternativa el 2023.

Aquests dies ha estat notícia la renúncia de Josep Monràs a l’alcaldia de Mollet. Una renúncia que es produeix justament a un any de les properes eleccions municipals del 2023. Tot i que són totalment respectables i legítimes les raons anunciades públicament d’aquesta renúncia, per a Mollet en Comú no deixa de ser un moviment en clau electoralista per tal de facilitar el grau de coneixença de la previsible propera candidata del PSC a l’alcaldia de Mollet. En un any electoral, de precampanya contínua, el PSC de Mollet torna a usar la institució pels seus interessos electorals. Amb tot, Mollet en Comú valora positivament aquesta oportunitat de canvi i treballarà perquè siguin veritablement possibles aires nous a la gestió de l’Ajuntament de Mollet.

L’etapa a l’alcaldia de Josep Monràs, 18 anys des del 2004, ha estat marcada per una cerca de l’estabilitat de la governabilitat de la ciutat mirant a la seva dreta. Lluny de les grans majories absolutes de Montserrat Tura als anys 90, el PSC de Mollet ha governat amb feblesa i escorant-se cap a la dreta on ha tingut sempre el suport de PP, C’S o les diferents expressions de l’antiga CiU. Monràs s’ha caracteritzat per ser un alcalde “dur” que ha tingut un tarannà poc dialogant amb fenòmens polítics que han marcat aquesta època i conflictes com el procés català, els indignats del 15M, el fenòmens migratoris i les seves implicacions o la judicialització de la política. Per a Mollet en Comú, més enllà d’episodis o fets concrets que tothom recorda, aquest govern ha perdut oportunitats a l’hora de fer un consistori més dialogant i participatiu, i de Mollet, -una ciutat que té una població netament d’esquerres-, un referent en polítiques socials, culturals,participació, diàleg, protecció del medi ambient i innovacions de tota mena.

Amb tot, Mollet en Comú considera que aquest canvi a l’alcaldia obre una oportunitat per tal que nous projectes i noves formes de fer aconsegueixin un veritable canvi a Mollet. Per això, com sempre, Mollet en Comú continuarà treballant per tal de seguir defensant el seu projecte alternatiu de transformació de la ciutat en clau d’esquerres. Des d’aquesta òptica el projecte de Mollet en Comú, el seu model de ciutat, agafa més força com a veritable opció útil per a les eleccions del 2023. Polítiques d’esquerres coherents és el que necessita Mollet.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú “En aquests anys hem tingut mostres d’hostilitat i manca de reconeixement per part de l’alcalde que, sincerament, creiem que no mereixíem. I això també ens diuen moltes persones i entitats de la ciutat. Aquesta política de “amb mi o contra mi” ha de ser canviada i això farem quan governem. Hi ha molta gent de molts colors que senzillament volem un Mollet millor, i aportem des de les nostres visions. L’ajuntament i el govern de la ciutat ha de comptar amb tothom.”

Finalment, Mollet en Comú, vol reconèixer, des de les diferències, la dedicació de Josep Monràs al davant de la ciutat. Amb defectes i virtuts, han estat 18 anys de feina, alguns d’ells molt difícils de gestionar. Des de la legítima discrepància política i des de projectes confrontats, Mollet en Comú vol desitjar-li sort i encerts en la seva nova etapa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *