fbpx
12/07/2024
Politica

Crònica del Ple de Maig 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid0GyPZYkoaQTTRGoYQ377fy5MyFqAtpZpYujUoNoNqEUbHBxcYjgungRCFGrGo7M1El

No us nego que ara em queda una mica llunyà el ple del 30 de maig, i no fa pas tant… Però amb tot el que ha passat en els darrers dies, les coses en política d’alguna manera caduquen més ràpid que la resta. No obstant, no vull deixar de comentar aquest ple, i així tanquem plens de l’era Monràs.

Com acostumo a comentar, sobre la seva durada, cap de les juguesques va guanyar, atès que el preveiem curt, però les preguntes i els precs del final, van fer que s’allargués. Acostuma a passar, quan hi ha pocs punts, els grups apostem per fer més preguntes sobre coses de la ciutat.

Alguns punts de gestió: bases, modificacions pressupost… que van passar força ràpid. Remarcar l’adhesió a la “Red española de ciudades sostenibles”, on vam preguntar què /qui /com, perquè no voldríem pas que quedés en un titular i una adhesió més, sinó que veritablement es tradueixi en polítiques mediambientals.En el torn de mocions, 3 temes: salut, jutjats de pau i educació.

En trio una per a destacar, sobre salut. A instàncies de la Plataforma en Defensa de la Sanitat pública del Baix Vallès, vam presentar una moció que demana el 25% del pressupost de salut a l’atenció primària. És una evidència la manca de recursos als nostres centres de salut, i el que això implica per a cada una de les persones que fem ús del sistema públic de salut. L’estat del benestar es basa en dos pilars, l’educació i la salut. Per a garantir aquests dos bàsics per a tothom, els hem de blindar, dotar de recursos i defensar-los.

En aquesta mateixa línia, el nostre prec (que no va passar com a moció i per tant no vam poder votar i conèixer els posicionaments dels grups), anava en la línia de treballar en la millora de condicions del personal sanitari de l’hospital (baixada de ratis, no polivalència, millores persona de nit, adequació de la plantilla, etc.), i resoldre en totes aquelles mancances, que repercuteixen directament en el servei a les persones.

Aquest prec era fruit d’una reunió mantinguda per part de Mollet en Comú amb el comitè de treballadores/es de l’hospital, on també ens van expressar i així ho vam incloure en el prec, que poguessin entrar en el consell rector de l’hospital, i poder tenir veu així, en l’estratègia d’aquest. Cal dir que l’alcalde va fer una defensa molt extensa de la sanitat pública però no va manifestar suport a les demandes del text que proposàvem.

Li vam demanar expressament, com a vicepresident del patronat, que donés resposta i que es sumés a la reivindicació. No ho va fer.

Finalment, les preguntes com dèiem, que van parlar de molts i variats temes: arbrat, cultura, gent gran, equipaments, igualtat, mobilitat… entre d’altres.

Us deixem com sempre, el resum de les votacions del ple, i les preguntes que vam fer el grup de Mollet en Comú, i les respostes donades per l’equip de govern.

Salut!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *