fbpx
19/06/2024
EconomiaFeminismeMedi AmbientMollet En ComúPensionistesPoliticaSanitat

EL GRUP MUNICIPAL DE MOLLET EN COMÚ PRESENTA 5 MOCIONS AL PLE DE FEBRER

El grup de Mollet en Comú vol dur al plenari debat i compromisos sobre qüestions ambientals, feminisme, salut, i democràcia. Esperen que totes elles puguin ser debatudes com a moció, i per tant, votades pels diferents grups.

Una primera moció fa referència al proper 8 de març, en què s’ha convocat vaga feminista, i altres actes, per commemorar el Dia de la Dona. Mollet en Comú planteja que el consistori hi doni suport, així com a les reivindicacions que s’hi fan. És una vaga, recordem, de consum, cures, estudiantil i laboral.

D’altra banda, en l’àmbit de salut, dues mocions: una per instar a la regulació dels jocs i apostes, pel que fa a la seva publicitat, instant a les diferents administracions per fer passos cap a prevenir la ludopatia. Recentment ha estat notícia que des del ministeri de Consum, ja s’està treballant en limitar certa publicitat d’aquestes cases de jocs i apostes. D’altra banda, presentada amb Ara Mollet-ERC-MES, es presenta la moció de la Plataforma per la Sanitat Pública al Baix Vallès, per reclamar que els terrenys del costat de l’hospital, -on s’hi preveia construir els jutjats- es reservin per a equipaments públics, destinats a usos sanitaris i socials, i en cap cas passin a tenir qualificació d’equipaments privats.

En relació a millorar la participació i democràcia als plens, es planteja una moció per tal de modificar el ROM per tal de regular i posar en funcionament el vot per via telemàtica, que permetria a regidors i regidores en situació de baixa per malaltia prolongada, permís o situació assimilada a maternitat o paternitat.

Finalment una proposta de suport al sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos. En el text es planteja que cal trobar solucions i fer un canvi en el consum, així com en la política de reciclatge i reducció. L’objectiu, allunyar-nos de l’anomenada economia lineal, i tendir a l’economia circular. Aquesta, de forma molt resumida, té com a objectiu reduir la producció de residus, recuperar i donar-los nous usos. Així doncs, els acords proposats són donar suport a la implantació d’un sistema de dipòsit, devolució i retorn per als envasos de beguda d’un sol ús, així com promoure envasos reutilitzables, i desenvolupar un sistema de retorn d’envasos per a certs envasos, entre d’altres.

Totes elles, mocions que creiem tenen incidència en la vida a la nostra ciutat, però que miren més enllà, vetllant per una millor societat: més sana, democràtica i sostenible.

A continuació us deixem el text complert de les mocions:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *