fbpx
19/06/2024
EducacióPoliticaSanitat

El ple de Mollet aprova dues mocions de Mollet en Comú

Mollet en Comú va presentar dues mocions al Ple d’abril, el darrer del mandat. Una sobre el Covid persistent, i una altra d’adhesió a la ILP d’educació

En el darrer Ple de mandat 2019-2023, des del grup de Mollet en Comú es van presentar dues mocions, relatives a salut i a educació.

La moció per millorar l’atenció a les persones malaltes de covid persistent, ha estat un text elaborat per la comissió de covid persistent de la Plataforma en Defensa de la sanitat pública al Baix Vallès, i que a més, treballa en xarxa a nivell de comarca. En aquesta proposta, es planteja la necessitat de dotar de recursos per garantir un bon acompanyament a aquestes persones malaltes. Això vol dir, entre d’altres, que es conformi una unitat especialitzada de covid persistent al Vallès Oriental, que es promogui formació específica sobre la malaltia al personal de l’atenció primària i hospitalària, i que es posin en marxa programes de suport a les persones malaltes.

El grup municipal es mostra satisfet que la moció s’aprovés per unanimitat, i va agrair també la participació de membres de la comissió de Covid persistent, de la Plataforma i de l’associació AFIMOIC, presents al Ple de Mollet.

D’altra banda, la moció que proposa l’adhesió a la Iniciativa legislativa Popular (ILP) d’educació, és promoguda per Comissions Obreres.

Aquesta, planteja la necessitat d’incrementar els recursos destinats a l’educació a Catalunya, i de fet, en aquesta Proposició de Llei de Garanties de finançament del sistema educatiu català, es fixa que es destini un mínim del 6% del PIB per a l’educació.

Aquests recursos, que el regidor Gabriel Espinosa, va recordar van ser retallats per governs de convergència i no s’ha arribat a revertir, haurien de fer front a necessitats imperioses i mesures urgents, com la reducció de ràtios, l’erradicació de la segregació, la millora de les infraestructures educatives públiques, el desplegament del decret d’inclusió, entre moltes d’altres, i que consten al text de la moció.

La proposta va ser aprovada per tots els grups, excepte pel regidor de Junts per Mollet, que es va abstenir.

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, manifesta “són dues qüestions centrals, la salut i l’educació, en les que sempre hi som per defensar el servei públic i la necessitat de disposar dels recursos suficients. En el darrer ple de mandat, hem defensat, un cop més, propostes que parlen de lo comú, lo públic, i en especial la reivindicació d’un bon sistema d’educació i un sistema de salut que no deixi ningú de banda”.

Aquí teniu les dues mocions:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *