fbpx
12/07/2024
Educació

MOLLET EN COMÚ FA UNA CRIDA A OPTAR PER L’ESCOLA PÚBLICA AL COMENÇAMENT DEL PERÍODE DE PREINSCRIPCIONS DEL CURS 2021-2022

Dilluns, 15 de Març comença la campanya de preinscripció escolar corresponent al curs 2021-2022 pels nens i nenes d’educació infantil (3-6 anys) i primària (6-12 anys). A partir de dimecres 17 podran fer la inscripció els joves de secundària (12-16 anys). A causa de la situació de pandèmia, tot el procés serà telemàtic (preinscripcio.gencat.cat)

Per a Mollet en Comú aquest període de preinscripció és l’oportunitat per a fer valdre el paper de l’escola pública i reivindicar públicament el seu ús. En un moment que els pares i mares valoren a quina escola inscriure finalment els seus fills i filles és important recordar que tenim una escola pública de qualitat (que encara cal millorar més) i que el seu paper educatiu és la principal garantia que tenim d’inclusivitat i igualtat d’oportunitats per a tothom.

Cal recordar que els últims anys hi ha un procés incipient pel qual diverses escoles concertades s’han incorporat a la xarxa pública un fet que demostra el creixent interès per l’oferta educativa pública. Amb tot s’estima que, a Catalunya, entorn d’un 65% dels alumnes estan matriculats a centres públics, una proporció que caldria millorar.

La comissió d’educació de Mollet en Comú llençarà a xarxes una petita campanya gràfica per tal de fer aquesta crida a la preinscripció a l’escola pública amb l’eslògan: “L’ESCOLA PÚBLICA SEMPRE LA MILLOR OPCIÓ”

Per a Gabriel Espinosa, mestre, regidor i responsable de la comissió d’educació de Mollet en Comú “La pandèmia ens ha fet veure la importància dels serveis públics de qualitat, la sanitat ha estat un paradigma evident, però també l’escola pública ha jugat un paper importantíssim per tal de mantenir la cohesió social, l’educació i, també, la salut dels infants i les famílies. Més enllà del fet educatiu, l’escola pública per a tothom és una eina imprescindible per crear comunitat, per què la societat i la democràcia funcionin. Cal defensar-la”

Per últim, Mollet en Comú també vol fer una crida per tal que mares, pares i familiars dels infants s’impliquin en aquesta tasca comunitària i participin en la comunitat educativa via les diferents associacions de pares, mares i familiars d’alumnes de cada centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *