fbpx
02/03/2024
EducacióOpinió

No al tancament de les dues linies matinals al Centre de Formació d’Adults

Mar Torres

Grup D’Educació de Mollet en Comú

 

 

 

El curs escolar acaba amb la notícia del tancament de les dues línies de nivell 1 i 2 matinal per part del Departament d’Ensenyament a l’Escola d’Adults de Mollet.

Una trentena d’alumnes es veuran obligats per continuar la seva formació a matricular-se el curs vinent en l’horari de tarda, fet que només han confirmat per ara la meitat, la resta possiblement no podrà continuar els seus estudis.

Sovint quan parlem d’educació pensem en infants o joves, deixant a un costat la formació per a les persones amb més edat.

La formació que s’imparteix en aquestes aules juga un paper fonamental en el projecte professional i personal d’aquests alumnes dotant-los a ells i a la seva comunitat d’eines fonamentals per al seu desenvolupament.

Amb la diversitat com a punt de partida, la formació d’aquestes escoles cohesiona grups heterogenis i infereix directament de manera positiva en la qualitat de vida i benestar d’aquestes persones, per tant, resulta imprescindible facilitar-los l’accés a la formació i a l’orientació sobre les diverses ofertes d’aprenentatge. Entenem que estem parlant d’un dret fonamental que malauradament sembla no ser prioritari.

Mentre l’educació sigui considerada una despesa i no una inversió, es produiran casos com el que ara afecta el CFA de Mollet. Aquesta vegada una trentena d’alumnes haurà d’optar entre “recol·locar” el seu pla de formació o abandonar-lo. Lamentable.

Aquest article va sortir publicat al SomMollet del 6/7/18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *