fbpx
12/07/2024
Catalunya en ComúMollet En ComúPoliticaSolidaritat

NO A LA GUERRA

Pel seu interès volem col·laborar a fer públic el manifest que han consensuat diferents partits polítics ( Catalunya en Comú, Podemos, Izquierda Unida, Galícia en Común, Alianza Verde, PCE, Batzarre, EH-Bildu, Més per Mallorca, Més Menorca, Esquerra Republicana i Compromís) sota el títol “DAVANT l’ATAC MILITAR DE RÚSSIA A UCRAÏNA” i que des de Mollet en Comú compartim plenament.

DAVANT L’ATAC MILITAR DE RÚSSIA A UCRAÏNA
1.- Denunciem enèrgicament l’atac militar de Rússia i instem a l’alto el foc immediat. Ens sumem a les crides del SG de Nacions Unides, Antonio Guterres, per aturar de forma immediata els atacs i per a la retirada de tropes.


2.- Reclamem una desescalada militar i de tensió de totes les parts que redueixi el risc de guerra oberta a Europa, no s’ha d’abandonar el treball de la diplomacia i en favor de la pau. Les conseqüències d’aquesta escalada les patirà la població: d’Ucraïna, de Rússia i d’Europa.


3.- Reafirmem que la solució de les diferències ha de donar-se en el marc de la Carta de les Nacions Unides, per les vies pacifiques i diplomàtiques.


4.-Recordem l’obligació de l’Estat Espanyol d’acceptar les solicituds d’asil, en virtut de l’article 38 de la llei d’asil espanyola. Així mateix, instem al Ministeri de l’Interior a no discriminar per motiu de fugida del reclutament militar i a reconèixer les sol·licituds de protecció internacional i subsidiària en curs.


5.- La memòria de les mobilitzacions de la ciutadania contra la guerra obliguen a que el Govern treballi al si de la Unió Europea i sota Nacions Unides per a la fí de la guerra i el manteniment de la pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *