fbpx
23/06/2024
EducacióMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PORTA AL PLE DE MOLLET UNA CONDEMNA A LES AGRESSIONS SEXUAL COMESES PER MEMBRES DE l’ESGLÉSIA CATÒLICA

La moció s’emmarca dins d’una campanya política que es desenvolupa també al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya on les formacions afins als comuns demanen la constitució de comissions d’investigació.

Als últims anys han anat sortint a la llum tot un seguit de casos de situacions d’agressions i abusos sexuals perpetrats al llarg de molt temps per membres d’institucions religioses fortament arrelades al nostre país i a la nostra societat.

Són testimonis colpidors que apareixen després de molts anys de repressió i de silenci i que reflecteixen unes situacions d’abús de confiança i de poder del tot reprovables. Segons, El País a Catalunya s’han conegut 66 casos d’abusos i tot indica que això és només la punta de l’iceberg d’una realitat amagada durant anys i que en bona part mai sortirà a la llum pel trauma que significa per a les víctimes i per l’escandalosa complicitat de les altes instàncies de les institucions responsables y les seves connexions amb els poders existents.

La moció assenyala la ineludible responsabilitat de les administracions públiques per investigar i castigar aquestes pràctiques: les violències sexuals contra la infància han de ser condemnades i especialment aquella provinent d’estaments religiosos i educatius. En aquest sentit, la moció demana la creació d’una comissió d’investigació tant  al Congrés dels Diputats com al Parlament de Catalunya i una major dotació pressupostaria a l’Observatori dels Drets de la Infància. Finalment, es demana que es revisin, unifiquin i regulin legalment tots els protocols relacionats amb la violència sexual infantil perquè es pugui intervenir contra aquesta des de qualsevol àmbit afectat.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “És un tema molt dur, però per això mateix s’ha de tractar amb rigor i contundència. No pot ser que infants i joves siguin objectiu fàcil de depredadors que s’amaguen sota disfresses de respectabilitat. Cal arribar fins al fons del problema i evitar que mai torni a succeir”

Aquest és el text de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *