fbpx
23/06/2024
EducacióMollet En ComúOpinió

Continua la lluita a Can Vila

Gabriel Espinosa

Regidor i Membre del grup d’educació de Mollet en Comú

Fa uns dies va esclatar a Mollet la noticia que 70 alumnes de l’escola d’Educació Especial de Mollet Can Vila es podrien quedar sense el seu espai a l’inici del proper curs. Davant del sotrac que va suposar aquesta informació tota la comunitat educativa i altres col·lectius de la ciutat es van posar a disposició de l’AMPA i de la direcció de l’escola per tal de donar tot el suport necessari i acompanyar en aquelles accions reivindicatives que es poguessin dur a terme.

Ja en el darrer Consell Escolar Municipal des de Mollet en Comú així ho vam manifestar, i vam traslladar tot el nostre suport tant a la representació de pares i mares, com a la direcció del centre.

Després d’uns dies intensos de converses i reunions per part de l’ajuntament, Departament d’Educació, representació de l’escola i alcaldes i alcaldesses, així com de les mobilitzacions que s’han dut a terme, tant en el Departament a Via Augusta com la darrera concentració a la pròpia escola, tenim una primera solució que para el primer cop i el més urgent.

L’ajuntament de Mollet ha fet un requeriment al Departament d’Educació per tal que es faci càrrec de la reparació dels edificis en ruïna o bé que instal·li els mòduls provisionals a l’escola perquè sigui possible l’inici del curs escolar el proper setembre. De no ser així el govern de la ciutat presentarà un contenciós-administratiu demanant mesures cautelaríssimes al jutjat. D’altra banda l’ajuntament per urgència i de forma subsidiaria començarà a fer les actuacions que permetin una ràpida solució, per tal que els 70 alumnes de l’escola no s’hagin de traslladar a un altre espai fora d’aquesta.

Com deia abans s’ha parat el primer cop, però la lluita de l’escola i de tots els que defensem l’important treball que es dur a terme a Can Vila ha de continuar. Cal dignificar l’espai i les aules on cada dia conviuen els i les alumnes, i dotar aquesta escola d’unes instal·lacions definitives que donin resposta a la important tasca que es realitza. Des de Mollet en Comú estarem atents i reivindicarem al costat de la comunitat aquesta solució definitiva.



Aquest article va apareixer publicat a l’edició del 15/7/2022 del setmanari SomMollet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *