fbpx
22/05/2024
EconomiaPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA MOCIONS A PLE SOBRE SALUT, TRANSPARÈNCIA EN ELS PRESSUPOSTOS, PROTECCIÓ ANIMAL I DE REBUIG A LA FUSIÓ DE BANKIA I LA CAIXA

S’han presentat 4 mocions al Ple de setembre, sobre temes d’interès ciutadà en temes diversos com respecte animal, economia, transparència i salut. D’aquestes,  una d’elles no podrà ser votada i l’altra ni tan sols s’inclourà a l’ordre del dia.

Ja s’anunciava fa unes setmanes la presentació d’una moció perquè l’ajuntament s’adhereixi al Pacte de Teguise, contra el maltractament animal, i per una modificació i homogeneïtzació de la normativa, però que a més, incideixi en aquest delicte, i fomenti els drets dels animals. La coordinadora d’entitats animalistes s’hi ha adherit recentment, i es considera important que també ho faci la institució.

D’altra banda, un tema que preocupa a la ciutadania, i és l’actual situació de l’atenció primària. La pandèmia ha fet canvis en el funcionament dels CAPS, i malgrat no és el cas de Mollet, en molts indrets els ambulatoris estan tancats total o parcialment. Aquesta proposta que prové de la Plataforma en defensa de la salut pública del Baix Vallès i la Marea Blanca incideix en reobrir aquests centres, recuperar professionals, i que l’atenció presencial o telefònica, sigui amb el personal sanitari de referència dels pacients, entre d’altres reivindicacions. En definitiva és una defensa de la salut pública i de dotar-la dels recursos necessaris.

La moció que finalment no podrà ser votada, sinó que passarà únicament com a prec, és la que demana que es doni a la ciutadania la informació necessària, actualitzada i de forma entenedora sobre el pressupost i temes econòmics, tal com indica la llei de transparència. Per a Mollet En Comú és imprescindible que els i les veïnes de Mollet tinguin a l’abast aquesta informació.

Finalment, una moció sobre actualitat a nivell estatal, com és la fusió entre Bankia i CaixaBank, expressant el nostre rebuig a aquesta operació, per diversos motius: es perd l’oportunitat de crear una banca pública que podria treballar en benefici de la ciutadania, es perdran moltes oficines a territoris amb pocs serveis bancaris, i es posen en risc o es perden molts llocs de treball. Aquesta moció, segons criteris municipals, no podrà ser debatuda ni votada al Ple, i tan sols ha passat a Junta de Portaveus, on hi han votat en contra el PSC i C’s.

Aqui teniu les 4 mocions per consultar i descarregar:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *