fbpx
02/03/2024
Mollet En Comú

Així va anar la passejada reivindicativa de Mollet en Comú

La passejada reivindicativa del passat dilluns 16 de gener, va aplegar unes 15 persones, de les quals algunes d’elles eren persones amb mobilitat reduïda. D’altres, van fer servir cadira de rodes per a fer el recorregut, i així viure en primera persona les dificultats d’accessibilitat que es donen en alguns indrets de la ciutat.

El recorregut va iniciar-se a La Marineta, i va rodejar l’església fins a la Plaça Prat de la Riba, on es va detectar la necessitat d’una barana més allargada a l’edifici de l’antic ajuntament . De fet, ja s’ha produït alguna caiguda en sortint de l’edifici, per l’amplada i proximitat de la part d’escales sense barana. Aquest problema és compartit amb l’entrada al centre cultural La Marineta.

Després, es va continuar fins la rambla, i d’allí trencant a Jaume I, i girant cap a encaminar-se a carrer Palaudàries, amb evidents problemes d’accés i circulació per voreres massa estretes, ressalts, passos de vianants ensotats que fan impossible passar-hi, rampes desgastades, etc. D’allí fins a carrer Pere III, per després agafar el carrer Feliu Tura que ens duria fins a la Masia de Can Lledó. Allí, igual que a d’altres equipaments, s’han adoptat mesures insuficients, perquè s’han eliminat barreres arquitectòniques, però no correctament. I segueix sent molt complicat per les inclinacions de les rampes construïdes, i d’altres elements. El darrer tram va dur la comitiva fins al tanatori, passant pel carrer Palaudàries de nou.

En aquest altre equipament, s’hi van observar elements contraris a l’accessibilitat, com la rampa inclinada, la no senyalització de les escales que hi ha en l’accés des de la vorera, i que es confonen; un pas de zebra no adaptat en un dels cantons, entre d’altres.

En conclusió, i per l’experiència viscuda i el testimoniatge de les persones que van acompanyar en la passejada – i que és el seu dia a dia-, es va poder constatar que queda molt per a fer quant a accessibilitat; que no s’ha acomplert bona part de les mesures que contemplava el Pla de mobilitat. En aquest sentit, el grup municipal de Mollet en Comú elaborarà un document per a presentar al govern, i instant a resoldre aquestes qüestions i a avançar en accessibilitat.

Aqui teniu algunes fotos:


i aquí el video curt que vam fer:

I aquí la noticia a Vallès Visió:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *