fbpx
23/06/2024
OpinióPolitica

Empenyent avenços

Des del govern de coalició de l’Estat s’estan portant a terme en els darrers mesos i anys, mesures que són per a fer millor la vida de la gent. I aquestes han estat possibles, sens cap mena dubte, per Unidas Podemos I en Comú Podem, empenyent dins el govern i forçant un gir a l’esquerra.

Treball, salari, pensions, condicions i drets laborals, preus dels aliments.

Polítiques valentes que són una declaració d’intencions: les persones al centre de la política, i moltes de les quals estan sent impulsades des del Ministeri de Treball, amb la ministra Yolanda Díaz al capdavant.

L’esquerra transformadora estem empenyent avenços que milloren la vida de la gent, aplicant  polítiques valentes per a la gran majoria de persones del país.

Aquesta gran majoria són les persones treballadores, que s’han beneficiat amb la reforma laboral, que ha fet possible un augment del nombre dels contractes indefinits; i amb l’increment del salari mínim professional a 1000 euros. Un increment que va començar el 2019, i que en total s’ha pujat un 31% fins ara. I no ens conformem.

També són les persones jubilades i pensionistes, que es beneficiaran d’una revalorització que implica una pujada del 8,5% de la pensió, que s’aplica a totes les pensions contributives de la Seguretat Social.

També col·lectius específics oblidats des de fa massa temps, com les treballadores de la llar, que se’ls equipara els drets laborals a la resta de sectors, i que per primer cop, podran tenir dret a l’atur.

No oblidem els riders, que se’ls atorga una sèrie de drets laborals;  i el recent aprovat estatut de l’artista, que dona protecció i drets als treballadors de la cultura

Recentment, la rebaixa de l’IVA en aliments bàsics, però abans també la subvenció als carburants per suavitzar l’impacte de la crisi energètica.

S’ha demostrat que és possible governar per a millorar la vida de les persones. L’objectiu de la política i els governants no és altre que aquest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *