fbpx
12/07/2024
HabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA MOCIONS AL PLE DE JULIOL: DE FOMENT DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I DEL DRET A L’HABITATGE

Les mocions que van al Ple de juliol proposen adherir-se a la campanya “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat” i donar suport a un Pacte d’estat pel dret a l’habitatge.

La Campanya “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat”, engegada per entitats de tota Catalunya, demana un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l’ús del vehicle privat.

En la línia de la lluita contra el canvi climàtic i la declaració de l’emergència climàtica, que hem aprovat a la nostra ciutat, des de Mollet en Comú es considera imprescindible adquirir un compromís perquè cada cop la ciutat sigui més saludable, i es fomenti l’ús de vehicles sostenibles. 

La contaminació atmosfèrica ens afecta greument, i en el context de la pandèmia que hem viscut i seguim vivint, s’ha posat més de manifest que el model actual és insostenible, i que les ciutats han de donar més espai i protagonisme a les persones, per sobre dels cotxes.

Sent conscients que és un repte important, cal posar-ho com a objectiu, per aconseguir una millor qualitat de vida i contribuir a protegir el clima i l’entorn.

 D’altra banda, en matèria d’habitatge, la situació prèvia a la COVID19 ja era greu, entre d’altres per la pèssima gestió de la crisi de 2008; que va dur a una emergència habitacional.

Les noves mesures aprovades pel Govern estatal s’allunyen dels errors del passat, tot i que encara són insuficients. Tant la prohibició de llançaments, les ajudes al lloguer, com la pròrroga automàtica dels contractes de lloguer han estat mesures essencials, però que caldria prorrogar, com a mínim, durant 6 mesos més. Aquestes mesures, importants i necessàries, són mesures d’urgència i no suposen un canvi estructural en un Estat que encara pateix un retard considerable en relació a les millors pràctiques europees en polítiques d’habitatge.

Afrontar l’emergència habitacional requereix treballar en un gran pacte d’Estat de caràcter estructural i que impliqui totes les administracions públiques i les organitzacions socials.

La proposta inclou entre d’altres: Instar la cooperació entre totes les administracions públiques per a garantir el dret a l’habitatge; contemplar una nova moratòria per a desnonaments i una pròrroga automàtica dels contractes de lloguer; mecanismes de mediació obligatòria prèvia a l’inici de procés de desnonament; reforma fiscal per beneficiar el lloguer protegit i la rehabilitació; Lluita contra l’especulació; reconversió dels habitatges buits de la SAREB i dels grans tenidors en habitatges de lloguer per a famílies vulnerables, Regulació i control del preu dels lloguers; aprovar a nivell de govern català, una nova llei de barris per fomentar la rehabilitació en barris en situació de vulnerabilitat i amb habitatges envellits.

Us adjuntem el redactat sencer de les mocions i el manifest “Recuperem la ciutat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *