fbpx
19/06/2024
Mobilitat i Territori

Mollet en Comú reclama una major i millor utilització dels espais públics de la ciutat

El passat dimecres 7 de setembre es feia la cerimònia d’entrega de medalles d’or de la Generalitat al Parc dels Colors, un espai emblemàtic del tot infrautilitzat en els seus 21 anys d’història.

La celebració d’una cerimònia tan important com l’entrega de les medalles d’or de la Generalitat al Parc dels Colors és un fet que no ha passat desapercebut entre la ciutadania molletana. Són molts els veïns i veïnes que han mostrat la seva sorpresa per l’ús per part de la Generalitat d’aquest equipament quan és un espai que el mateix Ajuntament de la ciutat no ha fet servir pràcticament per activitats públiques adreçades als molletans i molletanes.

Aquest fet deixa clar que tot i tenir espais públics molt significatius aquests no s’estan fent servir amb totes les potencialitats que tenen. El Parc dels Colors va ser molt polèmic al seu dia rebent moltes crítiques pel seu cost i la seva funcionalitat. Tot i la defensa de l’espai per part del govern socialista, que al seu moment encapçalava Montserrat Tura, el fet és que al llarg de la seva existència ha estat fet servir molt rarament per fer activitats públiques. Un fet que és extensiu a altres indrets de la ciutat com ara la Plaça de la República, el Parc de Ca l’Estrada, el Parc de la Plana Lledó, el Parc dels Pinetons i d’altres. Una situació similar es donaria amb els patis de les escoles públiques de la ciutat de les que els comuns han reclamat històricament que siguin Patis Oberts per l’ús quotidià i lúdic de veïns i veïnes.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “Sorprèn que un espai com el Parc dels Colors sigui considerat per la Generalitat com meritori per acollir una cerimònia de la màxima importància i que el govern de Mollet el tingui abandonat. Cal recuperar aquest espai i d’altres per l’ús ciutadà. És així com construirem orgull de Mollet, cal una nova concepció de l’ús de tots els espais públic, posant la ciutat al servei de les persones i les seves necessitats”

Finalment, Mollet en Comú vol assenyalar que darrere d’aquesta situació potser hi ha una certa voluntat centralitzadora que concentra les activitats al centre i deixa de banda als barris més perifèrics. Cal girar aquesta situació i portar activitat i qualitat de vida a tots els racons de la ciutat. Tant de bo futurs espais com ara la futura plaça “sense nom” del barri de l’Estació del Nord o la Plaça d’Anna Bosch, no siguin després oblidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *