fbpx
02/03/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriPolitica

MOLLET EN COMÚ FA UNA CRIDA A LA CONCENTRACIÓ CONTRA L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT D’AQUEST DIUMENGE 19

El projecte d’ampliació de l’aeroport de El Prat ha trobat un fort rebuig social que es farà palès aquest proper diumenge, 19 de setembre a les 12 del migdia al carrer Tarragona de Barcelona en una concentració convocada per entitats de l’àmbit social, veïnal, ecologista i econòmic de tota Catalunya.

Al llarg dels últims mesos el projecte d’ampliació de l’Aeroport de El Prat era negociat amb opacitat entre AENA i els governs espanyols i català desenvolupant un projecte tècnic que proposava una inversió de 1700 milions d’euros en l’ampliació d’aquesta infraestructura i que suposava l’afectació de la zona de La Ricarda protegida pel seu alt valor ambiental.

Des del primer moment, entitats socials i mediambientals i també partits polítics com ara Catalunya en Comú o Unidas Podemos van mostrar la seva oposició a aquest megaprojecte. Tot i ser al govern de l’Estat, Yolanda Díaz, vicepresidenta del gobierno i ministra de treball visitava dijous passat  la zona de La Ricarda per mostrar la seva oposició junt a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i l’alcalde de El Prat Lluis Mijoler, tots dos dels comuns.

Per Catalunya en Comú aquest tipus d’inversions no són ni molt menys les que necessitem: en un moment de greu crisi mediambiental, quan estem constatant els efectes del canvi climàtic i una greu situació econòmica derivada de la pandèmia de la covid no necessitem més emissions de CO2 ni més monocultiu insostenible del turisme. Aquests 1700 milions serien molt més necessaris en la millora del transport ferroviari, especialment rodalies, en l’augment de les energies renovables i altres infraestructures amb valor social.

Tot i que ara mateix el projecte s’ha aturat per les desavinences entre els diferents governs cal estar atents i mantenir la lluita pel clima, la salut i la vida.

Per a Mollet en Comú aquesta lluita té similituds amb altres atacs que patim al territori: a Mollet és un exemple el megaprojecte del nou barri de El Calderí que també suposa un creixement injustificat de la ciutat i un increment de la contaminació, el tràfic i les emissions de CO2. No podem parlar de sensibilitzar i lluitar contra el canvi climàtic i a la vegada continuar alimentant un model de creixement insostenible basat en l’esgotament dels recursos naturals.

Per tot això, Mollet en Comú fa una crida a les persones inscrites, simpatitzants i a la ciutadania molletana a participar en aquesta concentració “AMPLIACIONS NO”. A Mollet quedem amb la gent que baixa de tota la comarca per l’R2 a les 11 hores del 19 de setembre a l’estació de Mollet Sant Fost

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *