fbpx
22/05/2024
CulturaEducacióMollet En ComúSolidaritat

MOLLET EN COMÚ PODEM PRESENTA MOCIONS AL PLE DE FEBRER SOBRE CULTURA, EDUCACIÓ I ACOLLIDA DE NOUVINGUTS

El grup municipal de Mollet En Comú Podem presenta 3 mocions relatives a temes fonamentals com són l’educació pública, la defensa de la cultura i la llibertat d’expressió, i dotar de més recursos i una gestió més eficient, l’acollida de persones nouvingudes.

Tres temàtiques que per a Mollet En Comú Podem són centrals per garantir la igualtat d’oportunitats, la democràcia i la justícia social.

La proposta de defensa de l’educació pública, vol refermar el compromís del consistori amb l’educació pública, la que és de tothom, i que ha de garantir equitat, cohesió, igualtat d’oportunitats. Per aquest motiu cal que disposi del finançament adequat, però també de la promoció dels poders públics, i l’empenta per ajudar a difondre els magnífics projectes que es fan a les escoles i instituts públics de la ciutat.  La moció recorda els pèssims resultats de l’informe PISA a Catalunya, i planteja que ja fa temps es coneixen les raons que han portat a aquest punt, però no s’està actuant com  correspondria.

Segons la portaveu Marina Escribano “és més necessari que mai posar l’educació i el model educatiu que volem, en el centre del debat, de les polítiques públiques i dels esforços, per tal d’avançar de la millor manera i de forma urgent i prioritària.”

La moció de rebuig a la censura vol portar al ple els atacs i vetos que s’estan produint a pobles governats pel PP i/o per VOX, en què s’estan cancel·lant espectacles ja programats, per motius ideològics, sobretot pel que fa a qüestions sexuals o d’identitat de gènere, o de caire progressista. S’està aplicant criteris conservadors i retrògrads, tot argumentant falsos motius pressupostaris. La moció defensa la cultura, la creació i la llibertat d’expressió, com a element fonamental de la democràcia plena.

 La regidora Escribano apunta que “és preocupant aquesta deriva reaccionària, no només perquè l’atac a la llibertat de pensament i creació artística atempta directament contra la democràcia, la igualtat i la justícia social, sinó també perquè suposa un cop a una industria i un sector culturals ja de per si fràgils.”

En tercer lloc, una moció que vol rebutjar de ple els discursos populistes i irresponsables de relacionar immigració amb delinqüència. Aquest fet no és altra cosa que racisme, i discurs d’odi que pot ajuda a la bona convivència. El que planteja la moció, a més, és que es reguli i millori la gestió de l’acollida de persones nouvingudes, a partir del traspàs de competències, i que treballem per la sensibilització de la diversitat cultural, característica de la nostra societat. 

Per a Mollet En Comú Podem és fonamental la defensa de les llibertats i de la igualtat d’oportunitats. Amb aquestes mocions, es tracten temes bàsics generals, no estrictament locals, però que sense cap dubte també impliquen la ciutadania molletana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *