fbpx
19/06/2024
Politica

MOLLET EN COMÚ CELEBRA L’ACORD DELS PRESSUPOSTOS GENERALS PER SER UN AVENÇ EN DRETS SOCIALS

El Grup sectorial de Món del Treball de Mollet en Comú valora molt positivament i recolza plenament l’acord que el grup parlamentari d’Unidos Podemos ha assolit amb el govern de l’estat de cara als Pressupostos Generals 2019, pel gran avenç que aquest suposa en matèria de drets socials i laborals.

Especialment, a Mollet en Comú ens satisfà la pujada a 900 Euros del salari mínim interprofessional, perquè això ens apropa una mica més als salaris de la resta d’estats membres de la UE, a la vegada que també serveix per a revaloritzar les pensions. Així mateix, el fet que s’inclogui al regim general de la Seguretat Social a les treballadores de la llar (reivindicació que es porta molts anys duent a terme) també suposa una gran mesura de caràcter social cap a la igualtat de la dona en el món del treball.

Una altra gran fita en el camí cap a recuperar la llibertat d’expressió que el govern del PP ens havia plomat en els darrers anys es la despenalització de la persecució als piquets informatius durant a les vagues. En aquest sentit, volem denunciar l’actitud d’aquests partits que s’oposen a la recuperació del benestar social de les classes més desfavorides, encarnats en la dreta més rància (PP i C’S), els quals s’envolten en la bandera per a seguir defensant els privilegis de les elits econòmiques.

Així mateix, volem fer una crida a ERC i al PDeCAT a que no supeditin uns pressupostos que han de beneficiar a les persones més desfavorides en pro d’un tacticisme que no ens permet avançar com a societat.

Des de Mollet en Comú, tot i reconèixer que aquest acord de pressupostos suposa un gran avenç, volem deixar clar que encara queda molt treball i molts drets socials perduts per a recuperar. I en aquest sentit ens comprometem a seguir treballant, estant sempre al costat de la lluita social pels drets de les classes populars i en defesa de l’estat del benestar.

Grup Sectorial de Món Del Treball

Mollet, a 16 d’octubre de 2018.

Aquí teniu el text complert de l’acord:

ACUERDO_PRESUPUESTARIO_PGE_19

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *