fbpx
19/06/2024
Mobilitat i Territori

MOLLET EN COMÚ EXIGEIX QUE LA LíNIA DE RODALIES R3 RECUPERI LA SEVA FREQÜÈNCIA DE PAS

La formació endega una campanya sota el cridaner eslògan “Ens fan anar com sardines” protestant contra aquestes retallades i reclamant un transport públic digne.

Des de mitjans de setembre, Renfe i el Departament de Territori i Sostenibilitat han retirat sis trens de la línia R3 que cobrien la ruta entre l’Hospitalet i Granollers-Canovelles. Aquest fet ha provocat una disminució de la freqüència de pas de trens per l’estació de Mollet-Santa Rosa i per tant un notori empitjorament en la qualitat del servei. Passen menys trens, amb més temps d’espera i els trens van plens a vessar. Un fet que ha provocat les queixes dels usuaris, especialment degut al fet que és impossible mantenir les mínimes distàncies de seguretat en els temps de pandèmia que vivim.

Segons la Generalitat, és degut a unes obres al túnel entre Sants i La Sagrera, però sigui com sigui aquests canvis s’han comunicat malament i amb una total falta de sensibilitat cap als usuaris. S’han de poder planificar les obres sense afectar, o afectant el mínim possible, a la qualitat del servei.

Han estat diverses les persones, entitats i institucions, com per exemple l’Ajuntament de Mollet, que s’han queixat d’aquesta situació. Mollet en Comú se suma a aquestes veus amb una campanya gràfica que sota l’explícit títol “Ens fan anar com sardines” vol denunciar contundentment aquesta agressió al transport públic.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “el transport públic és una necessitat prioritària, especialment davant la crisi sanitària i econòmica que vivim, les administracions haurien de tenir un compromís total amb el seu bon funcionament dedicant els recursos necessaris per a la seva millora”. Específicament en el cas de l’R3 apunta: “fa molt temps que venim denunciant com aquesta línia està abandonada i va perdent qualitat. Fa anys que reclamem desdoblament i soterrament, per contra el que ens trobem és que empitjora. Sembla com si la volguessin desmantellar i això ens sembla intolerable des de l’òptica de la millora dels serveis públics”

Mollet en Comú vol refermar el seu compromís amb els serveis públics i específicament amb el transport públic que és imprescindible per facilitar la mobilitat de tothom, vertebrar el territori i lluitar contra la degradació del medi ambient i el canvi climàtic que provoca l’hegemonia del transport privat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *