fbpx
12/07/2024
EconomiaMón del Treball

Mollet En Comú es solidaritza amb les persones afectades pel tancament d’Amazon a Martorelles i denuncia un model d’indústria que precaritza i genera inestabilitat

Mollet en Comú vol expressar el rebuig i preocupació per la decisió i el seu suport a totes les persones treballadores que es veuran afectades pel tancament del centre logístic d’Amazon a Martorelles, així com denunciar un model d’empreses que precaritzen i generen inestabilitat i poc valor afegit a l’economia.

Ahir es va saber la notícia que el gegant logístic Amazon, ha decidit traslladar a Saragossa l’activitat actualment porta a terme al polígon de la ciutat veïna de Martorelles. Aquest trasllat afecta a un miler de treballadors a nivell directe, i es calculen que uns altres 500 també podrien veure’s afectats de forma indirecta.

Malgrat l’empresa ha plantejat oferir als 800 treballadors de la planta del Baix Vallès la possibilitat de mantenir la feina i traslladar-se a altres centres de treball, des del sindicat de CCOO s’ha denunciat l’estratègia de l’empresa amb aquests acomiadaments, que van en la línia d’abaratir-los, i amb unes condicions en detriment de les persones treballadores.

Des de Mollet en Comú es considera que aquesta és una molt mala notícia, per a totes les famílies que es veuen afectades, i pel territori del Baix Vallès.

Des de fa temps s’ha manifestat per part de la formació, que apostar-ho tot a la logística, és un risc molt elevat, es sacrifiquen grans superfícies de polígons industrials, que no es veu compensat pels llocs de treball creats; i a més, té conseqüències com aquesta: l’alta inestabilitat, la precarietat en els contractes. A tot això, caldria afegir-hi l’impacte mediambiental que suposen.

La portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, manifesta que “el gran repte és atreure empreses estables i que aportin valor afegit, que arrelin al territori. Recordant el POUM de Mollet, s’està obrint indiscriminadament la porta a la logística, perdent l’oportunitat de tenir polígons amb empreses que creïn ocupació de qualitat” i afegeix “els treballadors i treballadores tindran tota la força dels comuns de Vallès Oriental i de Catalunya al seu costat”.

Els comuns recorden que Martorelles, igual que altres municipis del Vallès, havia tingut un polígon industrial molt fort, amb un gran número de treballadors i treballadores, i que malauradament va desaparèixer. Recentment, la logística ocupa més del 75% del sol industrial municipal. També posen de manifest que l’afectació no és només a la pròpia instal·lació i municipi, sinó que es veuran afectades empreses del voltant i treballadors de diferents municipis.

Així mateix, es mostren partidaris al que està plantejant el sindicat CCOO, que serà necessari el treball plegat entre administracions per endegar un procés que faci possible la reindustrialització de la planta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *