fbpx
22/06/2024
Politica

MOLLET EN COMÚ PROMOU QUE LES PERSONES ESTRANGERES RESIDENTS A MOLLET PUGUIN EXERCIR EL SEU DRET A VOT

La campanya vol informar sobre la inscripció al cens que han de fer les persones procedents d’altres països residents a Mollet, i fomentar el dret a vot de totes les persones que el tenen

Mollet en Comú vol que a la nostra ciutat tots i totes ens sentim ciutadans i ciutadanes de primera, amb els mateixos drets i les mateixes obligacions. Per aquest motiu, cal informar a totes les persones dels seus drets per tal que el proper 26 de maig puguin exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals i europees. 

Per això, recordem i informen a les persones residents a la ciutat, provinents d’altres països de dins o fora de la Unió Europea, que poden votar el proper 26 de maig a les eleccions municipals i europees. Prèviament, cal fer la inscripció al cens electoral de persones residents estrangeres i complir alguns requisits.

Per a les persones residents provinents de fora de la UE i amb conveni de reciprocitat (Noruega, Equador, Nova Zelanda, Bolívia, Colòmbia, Xile, Perú, Paraguai, Islàndia, Cap verd, Trinidad i Tobago, Corea del Sud) el termini per inscriure’s és el 15 de gener de 2019. Els requisits per inscriure’s i votar són: tenir més de 18 anys el dia de la votació, no estar privat del dret de sufragi actiu, estar inscrit al padró municipal, disposar d’autorització de residència a l’estat espanyol, i haver residit legalment a l’estat espanyol durant 5 anys (en el cas de Noruega 3 anys).

Per a les persones residents provinents de la Unió Europea, el termini per inscriure’s és el 30 de gener de 2019, i els requisits són els següents: tenir més de 18 anys el dia de la votació, no estar privat del dret de sufragi actiu, estar inscrit al padró municipal, haver manifestat la voluntat d’exercir el dret de sufragi a l’estat espanyol en les eleccions municipals i disposar de nacionalitat d’un altre estat de la UE.

En tots dos casos, la inscripció al cens electoral s’ha de fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *