fbpx
02/03/2024
EconomiaPolitica

MOLLET EN COMÚ DENUNCIA UNA INCOMPRENSIBLE PUJADA DE LA FACTURA D’AIGUA I ESCOMBRARIES AL VOLTANT DEL 15%

La formació destaca que la part més significativa de la pujada es situa a la taxa de recollida de residus municipals que passa de 38,40€ a 43,54€ (import del trimestre), suposant un increment del 13,39%. La part fixa del rebut de tipus domèstic passa de 62,24 € a 71,76€ (+15.30%)

Amb l’arribada a les cases aquesta setmana, en ple confinament per la pandèmia de la COVID19,  de les factures del serveis municipals d’aigües i escombraries són molts els veïns i veïnes de la ciutat que s’han sorprès de la pujada més que significativa de l’import global final d’aquests serveis.

Alertats per alguns veïns, des de Mollet en Comú hem analitzat alguns rebuts i efectivament s’aprecia que aquesta pujada global de l’import final de la factura corresponent al primer trimestre del 2020 és al voltant d’un 15% més cara que la corresponent a l’últim trimestre del 2019.

Entrant al detall, s’aprecia que a la part de l’aigua es puja, tal i com s’havia acordat al Ple d’octubre de 2019, un 3% el preu del m3 de consum i es congela la quota de servei. Aquí la pujada s’ajustaria al previst, tot i que cal aclarir que el consum aquest trimestre és estimat, ja que la situació sanitària ha fet impossible la lectura de comptadors.

És a la part fixa on es troben les pujades més significatives i que tenen veritable impacte. Cal recordar que a Mollet la part del consum d’aigua només representa al voltant d’un 10% del preu final de la factura. El detall d’aquests fixos seria:

GenerAbrilIncrement%Increment
TAXA AIGUA(DOMÈSTICA)(1)QUOTA DE SERVEI7,35 €7,35 €0,00 €0,00%
TAXA RECOLLIDA RESIDUS MUNICIPALS (2)38,40 €43,54 €5,14 €13,39%
TARIFA SERVEI  RECOLLIDA SELECTIVA (3)3,54 €6,43 €2,89 €81,64%
TARIFA SERVEI  DEIXALLERIA (4)4,07 €5,56 €1,49 €36,61%
REPERCUSSIÓ  DEL CÀNON DE L’AIGUA(DOMÈSTICA)  (5)8,88 €8,88 €0,00 €0,00%
TOTAL62,24 €71,76 €9,52 €15,30%

La portaveu del Grup Municipal de Mollet en Comú, Marina Escribano, recorda que “al ple del 28/10/19 on es van aprovar les ordenances fiscals, ens vam abstenir perquè se’ns va assegurar que la pujada de preus seria del 3%. Se’ns va explicar que en el cas de la recollida selectiva, deixalleria i també la recollida de residus municipals hi hauria l’impacte d’un ajustament de preus per part del  Consorci Comarcal de Residus però en cap cas se’ns va informar que seria d’aquestes magnituds”

D’altra banda, destaquem l’inoportú d’aquesta situació. El govern de la ciutat no deixa de fer anuncis d’ajudes a les famílies i a comerços per la situació d’emergència sanitària, però el que s’han trobat els veïns de Mollet, és una pujada del 15% al seu rebut d’aigua i escombraries. De fet, ni l’anunciada mesura de reducció del cànon per part de l’ACA, ha estat efectiva. Ens costa d’entendre que el govern de Mollet, que segur que coneixia l’impacte final d’aquestes pujades, les hagi transmès sense avisar just en aquest moment. És normal que tot això generi indignació entre una ciutadania que aquests dies està tenint un comportament exemplar.

Des de Mollet en Comú es vol denunciar aquesta situació i ja ens hem posat en contacte amb el govern local per tal que aclareixi la situació i miri de corregir-la per tal que la pujada final de l’import final del rebut de l’aigua i escombraries que paguen els veïns i veïnes i comerços de Mollet s’ajusti, com a màxim, al 3% de pujada general que s’hi havia anunciat públicament.

També demanem que, donat que la lectura de consums ha estat estimada, es busquin les mesures correctores per tal que el major consum domèstic derivat essencialment del confinament, no l’acabin pagant els consumidors i no ens trobem amb més sorpreses al rebut de juliol.

Mollet, 26 d’Abril de 2020

One thought on “MOLLET EN COMÚ DENUNCIA UNA INCOMPRENSIBLE PUJADA DE LA FACTURA D’AIGUA I ESCOMBRARIES AL VOLTANT DEL 15%

  • Daniel Quezada

    Hola a nosotros no ha sido un incremento del 15% sino algo mucho más desmesurado en. Nosotros cambiamos de viviendo a principios de diciembre por lo tanto en febrero nos llegó el recibo por valor de 114 euros, pero resulta que el día 26 de abril nos llega otro recibo con una cantidad desorbitada nada más y nada menos que 386,11€ cuando somos una familia de cuatro personas , dos adultos y dos menores. Lo peor de todo es que el siguiente recibo no se tendría que generar hasta el mes de abril, y en la supuesta factura del agua nos pone lectura estimada y unos valores desorbitados en cuanto a pagos de impuestos. Cuota de servicios, donde se desglosa unos tales consumos de bloque 1, 2, 3 y 4 que van desde los 14€ hasta casi los 50€ más ttasas de residuos o tarifas de recogidas selectivas etc. Repercuciondel cañon del agua doméstica que pone consumo por tramo 1, 2, 3 y 4 que van desde los 13€ hasta los 140€ . Vamos una cosa de locos, por supuesto llamaremos para reclamar y si no obtenemos respuesta pensamos en denunciar, de todas maneras si alguien nos puede ayudar con asesoramiento o al gorro tipo de recomendaciones se lo agradeceríamos mucho

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *