fbpx
19/06/2024
OpinióPolitica

CORRUPCIÓ, MONARQUIA I REPÚBLICA

 

 

JOSEP TORRECILLAS
membre de Mollet en Comú

Si la politica ja està prou sacsejada per tot el que està passant, ara surt un altre episodi en la que el Rei Emérit es veu involucrat en una estructura financera opaca, de comissions patrimoni ocult a l’estranger, amnistia fiscal. A ningú se li escapa que aquestes filtracions d’unes gravacions realitzades suposadament pel ex comissari Villarejo, són d’una gravetat política extrema, ja que estem parlant de l’ex Cap de l’Estat, en definitiva de la Monarquia.

És cert el que diu el PSOE que afortunadament no afecta l’actual Cap de l’Estat, però sent veritat, el PSOE no deixa de tenir una actitud defensiva, ja que el que hauria de recolzar és la proposta de Unidos Podemos de crear una comissió d’investigació en el Congrés de Diputats per aclarir els fets i prendré les mesures legals oportunes si fos el cas. L’actual Cap de l’Estat Felip VI deia no fa gaire que lluita contra corrupció és un objectiu irrenunciable”, seria bo doncs que més enllà de l’estatus del ciutadà en qüestió s’apliqués la llei, ja que aquesta és igual per a tothom. No es pot tenir una doble moral, dient com feia l’anterior Cap de L’Estat Joan Carles I que la salut moral d’una societat la defineix pel nivell de comportament étic de cada un dels seus ciutadans, començant pels seus dirigents i a la vegada fer tot el contrari del que es diu.

El què caldria dir, és que la salut de la democràcia passa perquè les elits siguin honestes, ètiques i sinceres davant la ciutadania, perquè durant aquests anys de crisi ha estat la ciutadania que ha pagat la factura amb les retallades, salaris baixos, atur, pobresa, mentre ells predicaven una doble moral i s’enriquien. La crisi del nostre país, és també ética i moral i està fent molt mal al nostre sistema democràtic. La Monarquia s’ha vist involucrada en casos de corrupció com la trama d’Urdangarin o la manca d’ètica on el Rei Emèrit va viatjar a Botswana a caçar elefants en plena crisi economica i ara l’estructura financera opaca.

Davant això sembla que és el moment de dir “prou” i de poder elegir d’una vegada per totes entre Monarquia i República ï acabar aixi amb una prefectura de l’Estat que porta anys sense rendir comptes a la ciutadania.

 

Article publica al Mollet a Mà del 20/7/18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *