fbpx
22/05/2024
HabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTARÀ AL PROPER PLE MUNICIPAL UNA MOCIÓ DEMANANT UNA NOVA LLEI DE BARRIS

Els grups municipals de Catalunya en Comú impulsen aquesta moció a tots els consistoris on són presents. La iniciativa demana a la Generalitat una nova Llei de Barris com la que es va portar a terme fins a 2010.

 Al proper ple de Mollet que tindrà lloc el proper dijous 25 de Març el Grup Municipal de Mollet en Comú portarà a discussió una moció sota el títol: ”MOCIÓ PER ELABORAR UNA LLEI DE MILLORA URBANA, SOCIAL I AMBIENTAL DE BARRIS I VILES (NOVA LLEI DE BARRIS)”. Aquesta és una moció que impulsen els grups municipals dels comuns a tot arreu per demanar al nou govern de la Generalitat que recuperi i actualitzi l’antiga llei de barris que va estar activa fins a 2010 i que va significar importants inversions a barris especialment necessitats de tota Catalunya. Aquestes inversions van ajudar a la millora de la qualitat de vida en aquests barris i és una experiència que cal mantenir.

És una realitat que a Catalunya tenim barris i viles on viuen els sectors populars amb serioses carències que s’arrosseguen de processos urbanitzadors del passat. Construccions de mala qualitat, urbanisme molt densificat i amb manca de serveis s’uneixen a capes socials molt castigades per les diferents crisis. Tot això fa necessari una especial actuació per part de les administracions.

Aquestes dificultats, a més, es veuen agreujades amb la pandèmia global del COVID-19. Molts estudis demostren com la incidència de la malaltia té molt a veure amb les condicions de vida, la densitat i qualitat de construccions i, també, la densitat de població. Evidentment, també és en aquests barris i viles on trobem les rendes més baixes. Com assenyala la moció: “El mapa de la renda per càpita de moltes ciutats del nostre país és pràcticament idèntic al mapa de la incidència del virus. Les zones més empobrides de les ciutats, amb més densitat i amb més atur coincideixen gairebé exactament amb les zones amb més afectació de la Covid-19.”

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “Resulta evident que una nova llei de barris i polítiques amb aquest esperit reequilibrador serien imprescindibles en la “reconstrucció social” que Catalunya necessitarà després de la pandèmia. Les dificultats especials d’alguns barris és una realitat que també es veu a Mollet i accions d’aquest tipus ens ajudarien ara com ja en van ajudar en el passat. Seria bo que aquesta fos la primera actuació del nou govern de la Generalitat”

Tot indica que aquesta moció obtindrà el suport de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mollet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *