fbpx
19/06/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ CELEBRA L’HORA DEL PLANETA ORGANITZANT UNA BICICLETADA POPULAR “PEDALA PER MOLLET – PEDALA PEL PLANETA”

El proper dissabte 27 de març al matí, tindrà lloc una bicicletada, per a reivindicar la necessitat de polítiques en defensa del medi ambient i lluita contra l’emergència climàtica.
El recorregut s’iniciarà a la Masia de Can Borrell, i finalitzarà a l’església de Gallecs on tindrà lloc la lectura d’un manifest. La bicicletada comptarà amb totes les mesures COVID, i per inscriure’s cal fer-ho online: 
https://forms.gle/uqhrGZoZ93rsaNuL6

o bé presencialment, mitja hora abans al punt de sortida.

Amb aquest esdeveniment lúdic i popular, es pretén celebrar l’Hora del Planeta, que és un esdeveniment internacional organitzat per World Wide Fund for Nature (WWF) nascut fa uns anys per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic, amb un petit gest: apagar les llums d’edificis i monuments durant una hora, convidant ciutadania, organitzacions i ciutats a fer-ho.

Des del grup d’EcoFeminisme de Mollet en Comú, es vol dur a terme aquesta acció, oberta a tota la ciutadania, per reivindicar també, des de la mobilitat sostenible com és l’ús de la bicicleta, la necessitat de preservar el medi ambient, reduir la contaminació atmosfèrica i lumínica, prendre mesures contra l’escalfament del planeta, estalviar energia, i en definitiva, reduir el fort impacte que fem al territori immediat i al planeta. I fer visible que les ciutats han de ser les grans transformadores de la manera com ens relacionem amb el nostre entorn, propiciant hàbits i maneres de fer sostenibles.

El canvi climàtic és una realitat dramàtica, i aquest any és decisiu per a la protecció de la natura i la biodiversitat. Cal prendre decisions valentes i compromeses a nivell global i adoptar polítiques encaminades a l’acció climàtica i el desenvolupament sostenible.

Enguany estan previstes trobades importants a nivell mundial: la 15ena Cimera sobre la biodiversitat, i la Cimera sobre el Clima 2021.

Des de Mollet en Comú fa temps que treballem en l’àmbit local per tal de transformar la relació de la ciutat amb la natura i l’impacte en el territori, fent propostes al voltant de l’ús de la bicicleta, la mobilitat sostenible, l’ús d’energies netes i renovables, etc. Així com posicionant-nos en aquells temes que són importants, com és el cas de la urbanització del Calderí, que suposarà un impacte negatiu sobre el territori de la ciutat.

Convidem a tota la ciutadania a participar, sumant-se a aquest crit de denúncia de la degradació del planeta i de la necessitat de compromisos a nivell local i a nivell mundial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *