fbpx
19/06/2024
Catalunya en ComúFet NacionalPolitica

Per una Catalunya progresista, ecològica i feminista

Manifest per a la Diada Nacional de Catalunya

L’11 de Setembre és un dia de celebració i de reivindicació del poble de Catalunya. La Diada Nacional de Catalunya, és una data que ens obliga a reflexionar sobre el nostre país, que ens empeny a establir noves fites i objectius.

L’any passat vam fixar-nos objectius i fa temps que venim plantejant solucions que estem complint com a país. La Taula de Diàleg que ha anat avançant al darrer any, obre l’oportunitat de mirar cap al futur. Perquè ara, per primera vegada en molt de temps, tenim majories disposades a resoldre el conflicte polític de manera política i bilateral.

Per tant, aquest 11 de setembre tenim davant nostre l’oportunitat de començar a construir el futur que desitgem. Ara tenim la possibilitat de reforçar-nos amb noves conquestes al voltant de les quals construir nous consensos de país.

Tenim reptes als què fer front des de cada racó del país. Perquè són reptes que venen donats per dinàmiques globals: inflació, crisi energètica, canvi climàtic, etc.

Davant d’aquesta realitat, aquesta Diada ha de ser un punt d’inflexió. Perquè ha arribat l’hora de mirar endavant i construir junts i juntes el país que volem. Ha arribat l’hora d’aprofitar les oportunitats que tenim al nostre abast per fer una Catalunya millor, més pròspera i amb més sobirania per cuidar-nos més i millor. Sobirania per decidir-ho tot. Perquè els anhels de justícia social i de llibertat de les dones i homes de Catalunya es troba també en les escoles dels nostres fills i filles, en la decisió sobre la nostra llengua, en els hospitals, en la garantia del dret a l’habitatge, en la protecció del medi ambient i del nostre territori o en l’accés a un treball de qualitat amb un salari digne.

Ha arribat l’hora que tots i totes les que volem avançar, treballem plegades per garantir que la nova etapa esborri desigualtats i retorni esperances. Cal que Catalunya torni a ser la gran potència per la transformació d’Espanya i d’Europa que sempre ha estat. Que recuperem l’ambició, que liderem amb la capacitat d’anticipar-nos als reptes globals. Que aprofitem a una societat civil profundament viva i dinàmica com la nostra per a transformar el present mentre construïm el futur.

És el moment de potenciar Catalunya des de cada poble i ciutat. Perquè Potenciar Catalunya és avançar com un sol poble cap a un futur on la desigualtat sigui un vell record. Un futur on la transició energètica deixi de ser l’eterna demanda per a ser una realitat. Un futur on cuidar-nos, l’amor per la terra i per allò que mengem sigui la norma. Un futur on tots els catalans i catalanes, els d’ara i els que vindran, puguin viure dignament.

Catalunya és un sol poble i, com a tal, el progrés del país és el progrés de la seva gent, dels seus drets, del seu benestar. Catalunya és un sol poble, una gran comunitat per cuidar-nos plegats. I cuidar-nos plegats, ara vol dir lluitar per cada una de les petites conquestes del dia a dia.

Cuidar-nos plegats vol dir deixar-nos la pell per cada un dels altres, per cada pam que es guanya. Perquè quan sumem cada conquesta una per una, això és el que marcarà la diferència entre guanyar o perdre el futur. Per això aquest 11 de setembre tornarem a expressar el nostre ferm compromís amb la plena sobirania, per denunciar aquells qui, des de Catalunya i Espanya, amenacen la llibertat dels ciutadans i ciutadanes (nacional, social i econòmica), per decidir el nostre futur polític i per construir una Catalunya social i plenament democràtica.

Com deia l’Assemblea de Catalunya que enguany celebra el seu 51è aniversari: “Ningú per si mateix, cada un al servei de tots”.

Visca Catalunya!

11 de setembre de 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *