fbpx
19/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ RECORDARÀ LA SEGONA REPÚBLICA AL PLE MUNICIPAL

El 2021 es commemora el 90 aniversari de la proclamació, el 14 d’Abril de 1931, de la IIa República. Mollet en Comú va presentar al ple una moció impulsada per la nova entitat “Mollet per la IIIa República” però aquesta no ha superat la tramitació municipal. Amb tot, com sempre, Mollet en Comú farà present aquesta commemoració al proper ple mitjançant un prec.

Com cada any, Mollet en Comú volia portar la commemoració de la proclamació de la IIa república al ple municipal de Març. Aquest any, a més, ha estat una nova entitat de la ciutat, “Mollet per la IIIa República” la que,  amb l’objectiu específic de defensar la memòria històrica i la causa republicana des de la pluralitat, ha pres la iniciativa de fer arribar a tots els grups municipals una moció de commemoració de la IIa República i de lluita per la IIIa.

Des del total acord amb la moció presentada, el Grup Municipal de Mollet en Comú va presentar la moció, però com moltes altres vegades en aquesta legislatura, un informe de secretaria impossibilitava la seva discussió al ple. La mateixa sort va tenir una moció presentada sobre el mateix tema el grup municipal socialista. La Junta de Portaveus va acordar que es canalitzaria el contingut de totes dues mocions com a declaracions institucionals de l’ajuntament. Un tema en el qual s’està treballant en la perspectiva que aparegui pels voltants del 14 d’abril.

La Moció de “Mollet per la IIIa República” reclamava, entre moltes altres qüestions l’inici d’un procés constituent per tal de construir un nou estat fraternal de marcat caràcter social, el reconeixement a totes les víctimes del franquisme, la investigació dels delictes del rei emèrit i la demanda d’un referèndum per escollir democràticament la forma d’estat: monarquia o república

Amb tot, els regidors i regidores de Mollet en Comú no s’estaran de què la reclamació republicana sigui present al ple i adaptaran com a prec aquesta moció perquè sigui, si volen, ser debatuda pel conjunt dels grups polítics de l’ajuntament. Tanmateix Mollet en Comú està en contacte amb el govern de la ciutat per tal que com cada any, i adaptant-se a les circumstàncies actuals, la República sigui recordada i reivindicada a Mollet com es mereix. En aquest sentit, Mollet en Comú demanarà que es mantingui la hissada de bandera a la plaça de la república i altres activitats institucionals. Per la seva banda, promourà i participarà dels diferents actes que es celebrin a la ciutat amb motiu del 14 d’Abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *