fbpx
02/03/2024
CulturaMedi AmbientMollet En ComúSanitat

MOLLET EN COMÚ PRESENTA MOCIONS AL PLE DE MOLLET, SOBRE RESIDUS MUNICIPALS, FESTES I ACTES CULTURALS, RESIDÈNCIES I AGÈNCIA CATALANA DE NATURA

Després de quatre mesos, en què s’han celebrat 2 plens extraordinaris, el proper dia 29 de juny tornarà a celebrar-se un ple ordinari, on els grups podran presentar mocions. Des de Mollet en Comú se’n presenten quatre, on n’hi ha d’àmbit local i general.

En primer lloc, una proposta que fa referència al servei de recollida de residus, i a la seva gestió. L’increment de la taxa i la manca de transparència i informació al voltant del servei, fa que es consideri molt necessari crear una comissió municipal per analitzar i debatre sobre el model de recollida i gestió de residus  a la nostra ciutat. En aquesta comissió s’hi integraria als diferents grups municipals, entitats i moviments a l’entorn d’aquest àmbit, i d’altres associacions o persones coneixedores de la matèria.

D’altra banda, una altra qüestió que està a l’opinió pública: la suspensió d’actes a la ciutat: Festa Major, Fira d’Artesans, i altres actes culturals fins a final d’any.

La situació que vivim porta a fer necessàriament un esforç en buscar alternatives, perquè no se’n ressenteixi un sector – el cultural- ja de per si castigat, a més de la dinamització econòmica que podria comportar la seva realització, a la nostra ciutat. Aquestes alternatives creiem que són possibles i compatibles amb la seguretat, com ja s’ha vist en d’altres ciutats del nostre entorn. Per aquest motiu, la moció proposa reunir la comissió de festes i altres sectors de la ciutat per tal de valorar i proposar alternatives als diferents esdeveniments suspesos, de tipus cultural i artístic de la ciutat; així com establir un pressupost ajustat per tal de fer front a les despeses d’aquest programa alternatiu i segur.

En el pla més general, una proposta de suport al Projecte de llei  de creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya. La proposta de competències que es fa en la regulació de l’Agència és suficient per donar les primeres respostes als importants reptes de conservar el patrimoni natural de Catalunya i revertir la pèrdua de biodiversitat que s’està produint. La voluntat és de contribuir en els objectius de desenvolupament sostenible i de conservació del patrimoni natural.

Per últim, una proposta que provés de la Plataforma de la Sanitat Pública del Baix Vallès, sobre la gestió de les residències i geriàtrics, i especialment durant la crisi de la covid19. Entre d’altres acords, que incideixen en dotar de recursos les residències i el seu personal, també hi ha el de donar recolzament a la comissió per dirimir les possibles responsabilitats polítiques i socials de la gestió durant la crisi sanitària.

En definitiva, quatre propostes molt actuals, sobre temes que estan a l’agenda política i opinió pública molletana i catalana.

AQUí TENIU EL TEXT COMPLERT DE LES 4 MOCIONS:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *