fbpx
22/05/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA SUGGERIMENTS A L’AVANÇ DE POUM

Des de Mollet en Comú estem sent actius i propositius en l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística de Mollet (POUM). La figura urbanística que defineix i regula el Mollet dels propers anys, i en aquest sentit s’han presentat gairebé 20 suggeriments a l’Avanç.

Després de l’aprovació de l’Avanç, (esborrany preliminar del Pla), s’ha obert un període per a presentar suggeriments i alternatives. Dins d’aquest període, Mollet en Comú ha presentat un document molt complert amb suggeriments i on s’exposa tots aquells elements que la formació considera importants i necessaris.


En concret, el document recull 18 suggeriments que s’haurien de recollir i incorporar en els treballs del POUM. Des de la participació ciutadana, mitigar el canvi climàtic, fins a la dinamització dels polígons industrials, la mobilitat sostenible o plans de millora dels barris. D’entre tots, en destaquen alguns, com l’encaix del sector del Calderí.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú  “No té cap sentit tramitar la planificació de tot el municipi excloent l’últim sector urbanitzable que li queda a la ciutat, i per tant el futur del Calderí s’hauria de debatre dins del POUM, i no fora d’ell

Un altre element a destacar és la necessitat d’eines que dinamitzin el teixit comercial, enfortint els eixos comercials, i fent possible la mixtura d’usos en un moment de crisi en el comerç.

Així mateix, són bàsiques la mirada feminista i ecologista. L’Avanç de POUM no fa cap esment a la perspectiva de gènere en l’urbanisme. Aquesta mirada ha d’integrar les necessitats i influir en el disseny dels espais públics i dels espais comuns de les edificacions, tal i com s’aplica en altres països europeus.

La mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic, la creació d’eixos cívics entre la trama urbana de Mollet, el seu entorn i els nuclis urbans veïns.

Per a Mollet en Comú, és important establir eixos cívics que relliguin Mollet amb els municipis del voltant. La nostra ciutat pateix el pas de fortes i grans infraestructures que han oblidat i han anat en detriment de les connexions amb municipis veïns, dels quals Mollet en podria reforçar el rol de capital del Baix Vallès.

En els suggeriments presentats, també hi ha una especial atenció al patrimoni històric de la ciutat. Cal integrar els elements a protegir com a patrimoni històric, o si s’escau, com una clau específica dins el POUM. Malauradament, ja s’ha perdut molt patrimoni a la ciutat, i cal assegurar una veritable protecció per no perdre més elements distintius de la nostra ciutat.

I per descomptat, l’habitatge és un element clau per a la ciutat, i en aquest sentit el POUM ha de concretar mesures i contemplar diferents vies i fórmules per a assolir habitatge assequible, en fent especial èmfasi al de lloguer. Des de Mollet en Comú se n’apunten algunes com qualificació de sòl dotacional, fomentar experiències d’habitatge cooperatiu, atenció a la rehabilitació i la reutilització del parc d’habitatges actual.

Per concloure, Escribano assenyala: “al darrera d’aquest document hi ha tot un procés de treball, hi ha la participació de moltes persones de l’organització i d’experts en la matèria, i la voluntat de voler fer un Mollet millor”

Per últim, Mollet en Comú vol agrair la feina que està realitzant l’equip redactor i les reunions que es van mantenint durant el procés, que permeten fer cert seguiment dels treballs.

Aquí teniu el document sencer amb els suggeriments i propostes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *