fbpx
16/04/2024
Mobilitat i TerritoriPolitica

MOLLET EN COMÚ FA SEGUIMENT DEL GRAU DE COMPLIMENT D’ALGUNES DE LES SEVES PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS 2022

Alguns dels anuncis recents d’accions del govern de Mollet tenen a veure amb propostes que Mollet en Comú va situar a la seva plataforma reivindicativa pels pressupostos 2022, per exemple la nova policia de proximitat i les propostes participatives pels diferents barris de la ciutat.

Al passat ple de desembre de 2021 es van aprovar els actuals pressupostos municipals. En aquell moment Mollet en Comú va situar una ambiciosa proposta global d’acord que sota el títol PLA INTEGRAL DE MILLORA DE LA CIUTAT feia més d’un centenar de propostes centrades als barris, la convivència, el civisme i la millora de molts aspectes de la ciutat que els inscrits i inscrits de la formació havien anat aportant en un procés participatiu. De diferents converses amb el govern de la ciutat va sortir un principi d’acord entorn de molts d’aquests temes que va possibilitar una abstenció de Mollet en Comú als pressupostos que facilitava la seva aprovació.

El passat divendres, 29 d’abril se celebrava una reunió de seguiment entre el grup municipal de Mollet en Comú i la primera tinent d’alcaldia, Mireia Dionisio, per fer seguiment del grau de compliment de les diferents propostes, tal i com recollia l’acord. A la reunió es van constatar avenços en diversitat de temes i algunes mancances de les quals es continuarien reclamant compliment. Amb tot, la valoració global que fa el grup municipal de Mollet en Comú de la progressiva implementació d’algunes d’aquestes propostes és positiva.

Entre d’altres és important destacar el recent anunci que ha fet el govern local de la nova unitat d’agents (policies i agents cívics) de proximitat de la Policia Municipal que va en la línia de la històrica demanda dels comuns de dotar a la ciutat de “policia de barri” o “policia de proximitat”, aquesta mesura, segons Mollet en Comú, va en la línia de millorar el civisme i la convivència i és un canvi substancial del model policial per fer-lo més proper a la ciutadania.

En la mateixa línia també es destaquen les trobades que s’estan portant a terme amb veïns i veïnes dels diferents barris de la ciutat sota el nom de “tallers de proximitat: Mollet, el teu barri”. Per a Mollet en Comú, aquesta activitat recull la nostra proposta de donar-li protagonisme als barris i, específicament, incentivar la participació dels veïns i veïnes en la vida dels barris i la ciutat per dotar-los de sentiment de comunitat i, de nou, millorar el civisme i la convivència. De fet, des de Mollet en Comú, es fa una crida a la ciutadania a participar en aquests tallers per construir barris vius i reivindicatius, conscients de les seves realitats i compromesos amb la seva millora.

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns de Mollet, “Que les nostres propostes avancin encara que sigui des de l’oposició és un motiu de satisfacció. Demostrem que es pot fer una oposició constructiva, aconseguir coses i elevar el llistó de la millora de la ciutat. Així seguirem, apostarem per Mollet, els seus barris i la seva gent sigui des del govern o des de l’oposició”

+ info a: https://molletencomu.cat/tag/pressupostos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *