fbpx
19/06/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ DONA SUPORT A LA MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE LA PRESERVACIÓ DE EL CALDERÍ

La manifestació sota el títol “Marxa Salvem el Calderí” començarà aquest divendres 28 a les 18:30 davant l’ajuntament de Mollet i ha estat convocada per la plataforma Salvem el Calderí.

Mollet en Comú ha tingut sempre una postura crítica davant el projecte d’urbanitzar amb un nou macro barri de 1300 pisos la zona ara agrícola de El Calderí. Un espai de 300.000 m2 que configura l’última gran reserva d’espai urbanitzable de la ciutat i que amb la seva urbanització esgota les possibilitats d’afrontar futures necessitats de la ciutat. Per a Mollet en Comú, cal preservar El Calderí i ara per ara, justament sortint d’una situació incerta de greu crisi sanitària,  no hi ha cap necessitat que justifiqui aquesta actuació. De fet, crida l’atenció que es porti a terme el projecte quan a la vegada s’està discutint el nou POUM de Mollet sense que El Calderí en formi part d’aquest debat públic. El POUM detecta suficients espais de creixement de la ciutat dins de la seva trama urbana i un problema important d’habitatges buits com perquè es pugui parlar de la necessitat d’aquest nou barri.

En aquest sentit, Mollet en Comú s’ha oposat al projecte cada  vegada que ha passat pel Ple i ha fet una campanya especifica sota el títol “Preservem el Calderí”. També participa activament de la Plataforma Salvem el Calderí que aglutina partits i entitats molletanes de l’àmbit ecologista i social especialment preocupades per les possibles implicacions d’aquest projecte per a Mollet (augment de la contaminació, densificació, gentrificació, problemes de mobilitat, model comercial, etc). La Plataforma explicarà el seu pla de treball i futures accions en una roda de premsa al voltant de la manifestació de divendres.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “Cada vegada queda més clar que Mollet no necessita ara un nou macro-barri amb 1300 nous habitatges i llavors les preses del govern municipal de Monràs només es poden justificar per interessos especulatius. Ara cal que la ciutadania reaccioni i demostri amb la seva oposició que aquest projecte no compta amb l’aprovació de la gent”

El grup municipal de Mollet en Comú ha contactat amb el Grup de Catalunya en Comú-Podem al Parlament de Catalunya i a la manifestació del divendres s’ha confirmat la presència del diputat Marc Parès interessat per aquesta i altres agressions al territori.

Mollet en Comú fa una crida a tota la ciutadania a participar cívicament i activament en la Marxa “Salvem el Calderí” d’aquest divendres 28 de Maig a les 18:30 davant l’Ajuntament de Mollet.

Més info sobre aquest tema al web de molletencomu: https://molletencomu.cat/tag/calderi/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *