fbpx
22/04/2024
Politica

Crònica del Ple de Setembre

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10165250265760641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159357299456638

Setembre, tornada al Ple!

Inici (formal) de curs polític. Aquest encara va ser telemàtic, després de més d’1 any i mig. Esperem que el d’octubre ja serà presencial.

Us porto, com acostumo a fer des de fa un temps, el meu resum personal com a Marina, i com a regidora de Mollet en Comú. Per si és del vostre interès…

Dilluns al Ple, van passar bastants punts. Molts eren de gestió, on no hi va haver debat, i d’altres, les mocions, que van generar més discussió. Vam parlar de l’ampliació de l’aeroport del Prat, del deute mal finançament que tenen els ajuntaments, del FP i el desastre d’enguany que ha deixat molts alumnes fora, també de la necessitat d’uns serveis socials amb un pressupost i una dotació de personal suficient per a les necessitats reals.

I també vam donar la benvinguda, a un nou regidor, el Sergi Suarez, en substitució de la Isabel Padilla, del grup d’ERC-MES. Suposo que va ser un lapsus i no pas una traïció de l’inconscient, quan l’alcalde va oblidar donar-li la paraula al nou regidor, en el punt de presa de possessió, o quan tampoc ens la va donar als altres grups, per poder intervenir. Ho vam acabar fent els que vam voler, en altres punts, però podem dir que la tardor política ja va començar “chirriando” un poc. Des d’aquí ho torno a repetir, benvingut Sergi: encerts, responsabilitat, i també paciència, rigor i humor. Elements necessaris per a la política molletana.

A destacar el punt de debat sobre l’ampliació de l’aeroport, quan el PSC va fer tombar la moció de Mollet en Comú, amb el vot de qualitat (desempat) de l’alcalde. El NO del PSC va fer que no s’aprovés. I destaco de la intervenció d’aquest grup, on van dir que era possible el progrés i fer l’ampliació, i a l’hora preservar el medi ambient. No, no es pot ser a missa i repicant. I no es poden aprovar emergències climàtiques i no sé què més, i després defensar un model que destrossa el territori, paratges naturals, i que va totalment en contra dels objectius europeus i mundials de reducció d’emissions a l’atmosfera. No. Cal triar, i jo ho tinc clar, trio vida i lluitar contra el canvi climàtic, en serio.

Algunes de les preguntes que es van fer també les teniu aquí! I qualsevol aclariment, estic a la vostra disposició. Salut!

Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *