fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúPolitica

Crònica del Ple de Gener a Mollet

MOLLET EN COMÚ DÓNA SUPORT A PROPOSTES RELATIVES A MEDI AMBIENT, HABITATGE, CONTRA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES, GENT GRAN, ANTIRACISME

Ahir, dia 27 de gener, va tenir lloc el ple ordinari del mes, on es van portar un seguit de propostes molt relacionades amb el benestar de les persones, especialment aquelles en situació més vulnerable.  

En un Ple amb poc contingut de la gestió de l’equip de govern, van destacar les mocions presentades pels grups municipals. Mollet en Comú va presentar una moció per rebutjar la supressió dels jutjats de violència contra la dona, actualment a Mollet, i que volen ser traslladats a Granollers. Això forma part d’un procés de reducció d’aquests jutjats, a tot Catalunya, al·legant poc volum de feina, i per això es proposa concentrar-los, perjudicant directament les dones que pateixen violència masclista. A la terrible situació que es troben, se li afegeix la dificultat en el desplaçament a l’hora de fer tot el procés en els jutjats. La proposta va obtenir el suport de tots els grups municipals.

Així mateix, la resta de mocions, relatives a residència pública per a gent gran, una altra per garantir l’accés a habitatge social i una altra per declarar la ciutat lliure de racisme, van obtenir el vot unànime de tots els regidors i regidores del consistori.

Volem remarcar que el suport a la petició d’una residència pública per a la gent gran era evident, donat que la proposta era pràcticament idèntica a la que Mollet en Comú va presentar fa menys d’un any, quan va finalitzar la campanya de recollida de signatures, per demanar places públiques de residència de gent gran, a la nostra ciutat, amb gairebé 2000 signatures aconseguides. Tot i no entendre la repetició d’aquesta proposta, hi vam donar suport, i expressar la necessitat d’unitat d’acció de l’ajuntament, tots els grups polítics i també entitats que hi donen suport i hi ha estat treballant.

D’altra banda, en els punts de gestió, considerem necessari destacar-ne dos: primer, explicar el posicionament de vot de Mollet en Comú en el punt d’aprovar una bonificació del 75% a l’empresa promotora d’una residència privada a la Farinera. L’empresa privada que ha de construir una nova residència privada per a la gent gran, ha sol·licitat una bonificació en l’impost de construccions, que el Ple pot o no aprovar, no és obligatori legalment. Aquesta bonificació suposa 225.000 euros que l’ajuntament deixarà d’ingressar. El nostre vot ha estat en contra, perquè no creiem que haguem de rebaixar impostos a una empresa que pretén fer negoci amb aquest tipus de servei.

Per últim, la pròrroga de les normes de planejament urbanístic. Després de suspendre el POUM, i davant la impossibilitat de deixar la ciutat sense normativa, la Generalitat va aprovar per la via d’urgència unes normes transitòries, amb el compromís que l’ajuntament tenia 3 anys per tramitar-les correctament, o bé redactar nou POUM. L’equip de govern del PSC, no ha fet ni una cosa ni l’altra, i per tant, amb els deures sense fer, la ciutat s’ha vist abocada a haver d’aprovar una pròrroga que ni tan sols està prevista a la llei d’urbanisme. Lamentem que aquest fet no s’hagi explicat com és degut a la ciutadania, i s’amagui, amb el pretext que són assumptes tècnics i de procediment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *