fbpx
22/06/2024
Catalunya en ComúPoliticaSanitat

El Parlament de Catalunya aprova destinar els terrenys antigament destinats als jutjats a equipaments sociosanitaris

S’APROVA PER UNANIMITAT LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ AL PARLAMENT, PER DESTINAR ELS TERRENYS DELS ANTICS JUTJATS A UNA RESIDÈNCIA PER A LA GENT GRAN, CUAP O ALTRE EQUIPAMENT SOCIOSANITARI DE GESTIÓ I TITULARITAT PÚBLIQUES

Avui dia 13 de juliol, a la sessió de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, s’ha debatut la proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem, i ha estat aprovada per unanimitat. La PR és relativa als terrenys del costat de l’hospital de Mollet, on estaven previstos els jutjats. L’acord, estableix que aquests terrenys seran destinats a un equipament sociosanitari públic, com una residència per a la gent gran o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, prèvia coordinació entre administracions.

La Proposta de resolució va ser registrada pel grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem, el mes de gener d’enguany, després que al Ple de l’Ajuntament fos motiu de debat en dues ocasions, per mocions presentades, en primer lloc per Mollet en Comú, i en segon lloc per l’equip de govern.

Presentada la PR, aquesta ha tingut esmenes per part del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya i el Grup Parlamentari Republicà, a les que s’han fet transaccions, arribant a un acord.

Finalment, el text és el següent:

1. Estudiar, coordinadament amb l’Ajuntament de Mollet, les opcions de viabilitat i de cessió o posta a disposició dels terrenys del costat de l’Hospital -titularitat de l’Incasòl- a l’Ajuntament, per tal d’arribar a un acord entre administracions que permeti la construcció dels equipaments públics que la ciutat pugui necessitar segons les diferents planificacions, com poden ser una nova residència de gent gran, o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària o qualsevol altre equipament sociosanitari, de titularitat i gestió 100% pública.

2. Iniciar els treballs per la redacció del projecte d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

Des de Mollet en Comú mostrem satisfacció per la unanimitat assolida en l’acord, i que esperem obri un procés en què els terrenys en desús puguin tenir un ús de servei públic de tipus sociosanitari, a la nostra ciutat, amb gestió i titularitat pública. I així, continua la reivindicació d’una necessitat com és una nova residència pública per a la gent gran, o un Centre  d’Urgències d’Atenció Primària, que s’ha vingut fent no només des de Mollet en Comú, sinó també, i amb molta constància, des de col·lectius com la Plataforma de la Sanitat Pública del Baix Vallès o la Marea Blanca.

Des de la formació volem reforçar el fet que sigui un equipament 100% públic, ja que apostem clarament perquè els serveis d’atenció a les persones siguin prestats des d’una vocació de servei i de bé comú, i no pas mercantilista o de negoci.

Mollet en Comú considerem que és una bona notícia per a la ciutat, i que esperem en els propers anys pugui esdevenir una realitat.

Aquí teniu la resolució del parlament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *