fbpx
22/06/2024
Mobilitat i TerritoriPoliticaSanitat

MOLLET EN COMÚ PRESENTARÀ AL PROPER PLE MUNICIPAL UNA MOCIÓ CONTRA L’OBERTURA D’UNA SALA DE BINGO A LA CIUTAT

Després que al passat ple, i a pregunta de Mollet en Comú, el govern de Mollet reconeixes la futura instal·lació d’aquesta activitat a l’antiga discoteca Teatre s’han multiplicat les veus en contra.

Al passat ple de febrer, la regidora de Mollet en Comú, Mari Carmen Moya aprofitava el torn de preguntes per demanar a l’equip de govern sobre la notícia apareguda al diari sommollet sobre la possibilitat de l’obertura d’una sala de bingo a l’antiga discoteca Teatre. En resposta a aquesta pregunta el govern de Mollet confirmava aquesta situació.

La confirmació va generar una forta resposta social: el dia 6 de març un centenar de persones es van concentrar a la Plaça Major per tal de mostrar el seu rebuig. La convocatòria la va fer la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, amb el suport de Mollet en Comú i altra vintena d’entitats, veïnes i socials de Mollet.

Cal recordar que al llarg de l’any 2020 es van presentar 2 mocions al ple per instar a les administracions, també a l’ajuntament de Mollet, mesures contra la proliferació de sales de jocs i apostes pel greu problema de salut, social i econòmic que generen. Les mocions van ser presentades el febrer de 2020 (Mollet en Comú) i al novembre 2020 (Podem) i van ser aprovades amb la unanimitat de totes les forces polítiques presents a l’Ajuntament de Mollet. Per a Mollet en Comú és força inversemblant que el novembre de 2020 una força de l’equip de govern estigui presentant una moció d’aquest tipus i el febrer de 2021 tinguessin la notícia de la pròxima obertura d’un bingo

Davant aquests fets, els regidors de Mollet en Comú van demanar, mitjançant instància, tenir accés a tots els expedients municipal relacionats amb l’obertura d’aquest nou local. Ara com ara encara no s’ha rebut cap resposta a aquesta petició, qüestió que volen denunciar públicament com una situació de manca d’informació i transparència que no és la primera vegada que es produeix

El Grup Municipal de Mollet en Comú es va posar en contacte amb els serveis jurídics de la formació per tal d’obtenir un informe sobre l’estat de la tramitació d’aquesta sala de bingo davant la Generalitat i per obtenir assessorament sobre possible actuacions polítiques i institucionals. Des d’aquest informe es defensa la possibilitat de presentar una moció demanant accions administratives que poguessin corregir la situació

En aquest sentit la moció presentada per Mollet en Comú planteja una modificació puntual del POUM per a restringir els usos previstos i l’aprovació d’un Pla Especial Urbanístic que reguli aquestes activitats.

D’altra banda, Mollet en Comú també ha estimat oportú enviar-li una carta a l’empresa promotora per tal de manifestar-li la seva oposició davant les múltiples problemàtiques que generen les apostes jocs d’atzar i ala seva proliferació.

Per últim, Mollet en Comú continuarà treballant amb entitats i veïns de la ciutat per tal de lluitar contra aquesta xacra social.

Us adjuntem el text de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *