fbpx
23/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ SOBRE L’ACTUACIÓ POLICIAL DEL 22 DE SETEMBRE I L’OBERTURA DE DILIGÈNCIES A VÀRIES PERSONES

La formació demana aclarir els fets, creant una comissió d’investigació municipal, amb tota la transparència possible i fer una revisió dels procediments per part de la Policia Local. La llibertat d’expressió no es pot reprimir i la ciutat ha de tenir els espais per a fer-ho.

Mollet en Comú vol mostrar la seva defensa de la llibertat d’expressió, cada cop més en entredit a Mollet, amb el govern de PSC i Podemos.  Aquesta llibertat d’expressió i d’exercici de la democràcia, de pluralitat i de diversitat, ha de tenir cabuda a la nostra ciutat, sempre amb respecte a les persones i als drets humans.

Disposar d’espais per a enganxar cartells i fer difusió d’actes, ja reclamat en el propi ple fa anys, o tenir espais dins els mitjans de comunicació locals per expressar la pluralitat de la ciutadania molletana, o poder debatre del que sigui en el ple municipal. Són alguns dels elements –entre molts d’altres- que farien que un govern sigui realment obert, democràtic i transparent.

Malauradament, sembla que el pacte PSC-Podemos no contempla la pluralitat ni la lliure expressió. Sembla que el Podemos de les places i del 15M s’ha esfumat, i comparteix el tarannà del PSC de fa anys, assenyalant i castigant les idees discrepants, judicialitzant la política, portant als tribunals la crítica a la seva gestió, restringint drets als plens, o bé utilitzant mètodes que s’allunyen totalment del diàleg i alimenten la confrontació.

Sobre els fets que van succeir el passat dilluns dia 22 a la nit, en què un grup de persones estaven encartellant en alguns punts de la ciutat i va haver-hi una actuació policial que va acabar amb una contenció utilitzant l’agressió, diverses persones ferides, inclòs un agent i l’obertura de diligències a algunes d’aquestes persones. Cal aclarir els fets de manera transparent, i per això la formació demana que es creï una comissió d’investigació, on tots els grups tinguem accés a la informació.

Si els fets s’han esdevingut de la manera que ha transcendit, si una encartellada deriva en una actuació policial amb ús de la força i procés judicial per a diverses persones, alguna cosa no està funcionant, i per responsabilitat del govern, cal corregir i redreçar.

Aquest no és el Mollet que volem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *