fbpx
21/01/2025
HabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA AL•LEGACIONS A L’APROVACIÓ INICIAL DEL PROJECTE D’URBANITZACIÓ DEL SECTOR DEL CALDERÍ

En el document amb sis al·legacions al llarg de 20 planes els comuns recorden el seu argumentari tècnic d’oposició al megaprojecte del Calderí, reforça el recurs judicial que està en tramitació i concorda amb el posicionament negatiu de la formació al model de ciutat que dibuixa el POUM.

El passat dilluns 31 de Gener la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Mollet aprovava inicialment el projecte d’urbanització del Calderi. Aquesta aprovació obviava la presentació, per part de Mollet en Comú i altres partits i entitats agrupats a la plataforma “Salvem el Calderí”, d’un recurs contenciós administratiu contra el pla urbanístic d’urbanització del sector del Calderí . De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre a tràmit aquest recurs, que ja s’està processant sota el nom Recurs Ordinari 219/2021.

Efectivament i legalment, el govern de la ciutat pot continuar amb el procés d’urbanització del megaprojecte del Calderí ja en fase molt avançada, amb tot, des de Mollet en Comú es valora que cal continuar la lluita per preservar aquest espai aprofitant totes les oportunitats possibles. És per això que la formació interposa ara aquestes al·legacions que recorden alguns dels arguments tècnics i jurídics per oposar-se a aquest procés de destrucció de l’últim gran espai lliure de la ciutat.

Aquestes al·legacions assenyalen, entre altres qüestions que aquest projecte d’urbanització no justifica convenientment la seva necessitat, que no està validat jurídicament el teòric perjudici als propietaris privats que argumenta el govern de Mollet, que a la tramitació no s’ha informat convenientment als municipis adjacents, que és incomprensible que el Calderí no estigui inclòs al procés d’elaboració del nou POUM, que no es respecta la connectivitat ecològica, que no s’aborda adequadament la qüestió de la inundabilitat o la dels riscos químics o els necessaris principis de mobilitat i impacte ecològic, etc.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “No estalviarem esforços en lluitar contra aquest despropòsit, entre la ciutadania hi ha un corrent d’opinió cada vegada més forta en contra d’aquesta operació que planteja un creixement que la ciutat no necessita. Més enllà de les qüestions tècniques i jurídiques, que també incompleixen, tenim clar que aquest no és el nostre model de la ciutat i no és el Mollet que volem deixar a les futures generacions”

Per últim, Mollet en Comú manifesta la seva voluntat de mantenir aquesta lluita amb el conjunt de partits i entitats que s’oposen al model de ciutat, basada en el creixement insostenible i en idees urbanístiques del segle passat, que perfilen el projecte urbanístic del Calderí o el nou POUM de Mollet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *