fbpx
12/07/2024
FeminismeMollet En Comú

ÈXIT DEL 1ER VERMUT FEMINISTA DE MOLLET EN COMÚ


El passat diumenge 23 de desembre, en un acte distès i de format poc habitual, unes 60 persones van participar al 1er vermut feminista organitzat per la Comissió de Feminisme de  Mollet en Comú.

Al voltant d’una taula amb 6 dones de diferents edats, procedències, estudis, ocupacions i trajectòries, es van explicar diferents testimonis sobre el fet de ser dona, i com es viu el dia a dia. Des de la denúncia de la bretxa salarial d’una treballadora del sector de la neteja, fins a les dificultats i les renúncies per ascendir en certes carreres de ciències dominades per homes, passant per la impossibilitat d’estudiar o la tria personal de dedicar-se a la criança i la cura de la llar.

L’objectiu del vermut feminista és crear i oferir un espai de trobada de dones i també d’homes, on poder compartir i reflexionar sobre els canvis que s’han produït al llarg dels anys, sobre rols, i per conscienciar de realitats i dificultats que succeeixen, com l’ascens professional en molts sectors, o bé els sacrificis que han de fer les dones per tal de poder desenvolupar alguna tasca; sobre la conciliació laboral i familiar, sobre bretxa salarial, sobre decisions al llarg de la vida.

Des de Mollet en Comú mostrem satisfacció per la bona acollida que va tenir l’acte, des de les ponents que van mostrar una gran predisposició, fins al públic assistent.

L’opinió generalitzada és que va fer-se curt, i és que hi ha molts temes per abordar.  Des de Mollet en Comú creiem fermament que aquests espais han de donar-se més sovint i de més formes. És per aquest motiu, que es té previst fer nous actes on reivindicar que queda molt per fer, que és necessària la presa de consciència i la reflexió col·lectiva al voltant de la recerca de la igualtat que persegueix el feminisme, i que Mollet en Comú està decidit a posar-ho al capdavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *