fbpx
16/04/2024
Educació

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UNA MOCIÓ EN SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA

Dintre de la situació de vaga educativa que patim, Mollet en Comú portarà al Ple Municipal del dilluns vinent una moció reclamant l’obertura de negociacions per part del Departament d’Educació i la moratòria de la nova proposta de reorganització del calendari escolar.

El passat 10 de febrer el Departament d’Educació comunicava de forma unilateral als centres educatius una reorganització del calendari escolar. D’aquestes modificacions no tenien coneixement ni sindicats, ni famílies, ni ajuntaments, ni consells escolars en una actuació a esquena de la comunitat educativa difícil d’entendre.

Aquesta modificació avança uns dies l’inici del curs i modifica l’horari al mes de setembre i és una proposta que no ha valorat les implicacions d’aquests canvis a la preparació del curs per parts dels professors i a la necessària conciliació de les famílies. Aquests canvis unilaterals s’afegeixen a la delicada situació del sistema educatiu català després de tres cursos afectats per la pandèmia i les retallades dels últims anys.

Davant aquesta situació, els sindicats del sector de manera unitària han convocat una vaga de 5 dies, dels quals els passats 15,16 i 17 de març ja s’han celebrat amb un notable suport per part de la comunitat educativa i que continuarà, si no hi ha un canvi de la situació, dos dies més, el 29 i 30 de març. Evidentment, Mollet en Comú dóna el seu suport a aquestes jornades de vaga i a les justes reivindicacions dels sindicats.

És en el marc d’aquesta lluita que el Grup Municipal de Mollet en Comú presenta aquesta moció a la qual fonamentalment es reclama del Departament d’Educació una moratòria d’un any per aquesta proposta de canvis al calendari i que obrin espais de negociació amb el conjunt de la comunitat educativa. També s’aprofita per reclamar al Govern de la Generalitat una millora de les condicions laborals dels equips educatius i, en general, una aposta per millorar la qualitat de l’ensenyament a totes les escoles catalanes.

Per a Gabriel Espinosa, mestre, regidor i responsable de la comissió d’educació de Mollet en Comú “L’educació ha patit anys de retallades que l’han deixat sota mínims. Ens juguem el futur en la recuperació d’un sistema educatiu públic que garanteixi igualtat d’oportunitats i un alt nivell educatiu per tothom, i per això, cal destinar els recursos que calguin”

Finalment, Mollet en Comú vol reafirmar la seva total adhesió a la vaga de la comunitat educativa i anima a tothom a participar-hi

Aquí teniu el contingut de la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *