fbpx
19/06/2024
Mollet En Comú

Mollet en Comú presenta al Ple de Mollet una Moció per a la prevenció d’incendis i el desenvolupament del medi rural a Catalunya

En un any que es preveu molt complicat en matèria d’incendis la moció demana a la Generalitat que augmenti els recursos destinats a la lluita contra el foc, però que també actuï preventivament enfortint el món rural, un fet que evitaria l’abandonament del territori i, per tant, augmentar la seva cura.

Amb onades de calor i records de temperatures, tot indica que aquest any el risc d’incendis a Catalunya està disparat. De fet, ja hem viscut alguns greus focs que fan que a hores d’ara ja hagin cremat més de 4000 hectàrees, una quantitat major a la de tot el 2021.

La lluita i la prevenció contra els incendis ha de ser, doncs, una prioritat de primer ordre en els mesos vinents si no volem lamentar xifres dramàtiques de terres cremades a Catalunya. La moció que presenten els comuns a diferents ajuntaments pretén justament visibilitzar aquesta problemàtica i demana a la Generalitat que destini els recursos necessaris per evitar aquests incendis. Evitar els incendis forestals ha de ser una prioritat per a les administracions públiques per evitar la desaparició de la fauna, la flora i desaccelerar el canvi climàtic

La moció, a més, proposa actuacions des de diversos angles. Incloent, evidentment la millora de les dotacions dels equips de bombers i els mitjans de tota mena que s’activen una vegada ha començat el foc. Però, també, donant un paper rellevant a les campanyes de conscienciació per talque la població segueixi normes que evitin comportaments de risc al lleure, a les activitats agrícoles o d’altres. I, també, cal incidir en un dels aspectes que, en últim terme, més incidència té en la proliferació d’incendis: el despoblament del medi rural. Garantir un medi rural amb serveis i oportunitats per tothom és la millor manera de protegir el territori i els seus boscos, que han de tenir una planificació correcta i que en comptes del seu abandonament, permeti els seus usos en termes productius, d’oci o vinculats ecològicament amb la ramaderia i l’agricultura.

En aquest sentit, la moció insta a la Generalitat de Catalunya a augmentar recursos de lluita contra el foc i preventius, a què desenvolupi l’Agenda Rural en col·laboració al món local i que aprofundeixi en la gestió dels boscos i que es revisin les sancions contra els delictes relacionats amb els incendis forestals.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “aquestes onades de calor en augment als últims anys són una prova de què el canvi climàtic és una realitat i, sobretot, una amenaça real. La seva vinculació amb els incendis forestals fa necessari que prenen consciència que tenim un greu problema que ha de ser tractat amb urgència, ens hi juguem el medi ambient, que és com dir el planeta i la vida”

La moció ha comptat amb les esmenes i aportacions del grup municipal d’Ara Mollet-ERC-Mes.


Adjuntem text de la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *